Ніч у зоні АТО: бойовики застосували танк

Ніч у зоні АТО: бойовики застосували танк

Проросійські бандформування помітно активізувалися по всій лінії розмежування.  Із 18-ї по 24-ту годину вони 26 разів обстріляли позиції сил АТО. З них 4 рази – з використанням 120-мм мінометів, що заборонені Мінськими домовленостями.

За повідомленням прес-центру АТО, о 20.20 бойовики вдарили та протягом півгодини вели обстріл мінами позицій сил АТО в районі н.п. Троїцьке, що на Донеччині. О 22.30 сорок хвилин тривав обстріл в районі н.п. Піски. На Луганщині, о 21.35 злочинці обстріляли українських військових поблизу н.п. Щастя, а рівно о 22.00 – позиції сил АТО поблизу н.п. Новотроїцьке, що на Маріупольському напрямку.

З 17.50 до 19.30 поблизу населеного пункту Богданівка, що на Маріупольському напрямку, українські військові успішно відбили напад проросійських бойовиків.

Проросійські НЗФ провокували українських військових на вогонь у відповідь, обстрілюючи наші позиції зі стрілецької зброї. У Луганській області це відбулося в районі населених пунктів Кримське, Щастя, Станиця Луганська, Золоте. На Донеччині – поблизу н.п. Верхньоторецьке, Піски, Мар’їнка, Опитне тощо.

На Луганському та Маріупольському напрямках зафіксовано 7 прольотів ворожих безпілотників.

Сьогодні, 7 липня, бойовики розпочали добу обстрілом зі 120-мм мінометів позицій сил АТО поблизу н.п. Новгородське та Павлопіль, що на Донеччині. До того ж під Павлополем о 4.10 бойовики застосували танк. Турбуючий вогонь зі стрілецької зброї з боку злочинців вівся в напрямку н.п. Мар’їнка, Луганське, Опитне, що на Донецькому напрямку.