"НІЧНІ ДУМКИ ПРО МАЙБУТНЄ" - Олег Шарп

"НІЧНІ ДУМКИ ПРО МАЙБУТНЄ" - Олег Шарп

▪️ Україна та лаптестан максимально йтимуть до кінця в реалізації своїх цілей - відкиньте всі ілюзії з цього приводу.

▪️ Але є нюанси. Якщо в українців бажання досягти поставленої мети тільки зміцнюватиметься з кожним днем, і на передній план вийде не тільки звільнення своєї землі від окупантів, а й неприборкана жага помсти за загибель своїх рідних, друзів, просто сусідів, то мотивація лаптей буде слабшати з усвідомленням абсурдності цілей, які вони задекларували.

▪️ Другим істотним фактором може стати кількість ресурсів та можливість їх поповнення. Нині таких на Росії багато. Поки що багато, але, за оцінками ЦРУ, за 15 днів у цілому вони втратили близько 11% від сукупної кількості ЗВР, військової техніки, коштів, акцій своїх підприємств тощо. Іншими словами, кожну добу під тягарем війни та санкцій вони втрачають майже 1% своєї ресурсної бази. Це багато, дуже багато - якщо врахувати, що ці ресурси практично НЕПОПРАВНІ.

▪️ Україна апріорі була у більш програшному становищі - і також вже втратила дуже багато. Проте, поповнення її ресурсних можливостей практично необмежене. Захід, як завжди, дуже повільно розгойдується, але наразі повністю став на наш бік. Зброя (не те що ми бажали по максимуму, але є), гуманітарна допомога, заморозка російських активів із можливістю їх подальшої передачі Києву, план Маршалла для України, який уже почали складати у Брюсселі та Вашингтоні, мільярди доларів на поточні витрати від США, МВФ, СБ та ЄС, прискорений рух до Євросоюзу - те, що нарівні з часом грає на нашу користь.

▪️ Розумію, що жодні гроші не повернуть загиблих, зруйновані оселі та підприємства, але в України з'явився шанс здобути таку перемогу, яка стане легендою на віки. Шанс отримати таку національну ідею, яка створить абсолютно нову країну - де навіть згадка про щось російське сприйматиметься як кримінальний злочин. Не кажучи вже про моральний аспект цього питання.

▪️ Ціна всього цього величезна, але якщо вже українцям випала така доля, їм не залишається іншого вибору, як стояти до кінця. Або знищують нас як націю (незалежно від того, хто з нас якої національності - у мене, наприклад, тече українська та єврейська кров), або нація показує, що здатна тримати найстрашніший удар з тих, яких могла отримати. Проте, з причин, які я виклав вище, вважаю прогноз сприятливим для України.

▪️ Ще я пишаюсь кожною людиною, з якою познайомився у віртуальному світі: жоден не виявився боягузом чи колаборантом - кожен робить те, що може задля приближення перемоги. І майбутня звитяга буде розділена на всіх.

Слава Україні!