"Нічний огляд західних ЗМІ" - Олег Шарп

"Нічний огляд західних ЗМІ" - Олег Шарп

Пишуть, що в Україні успішно випробували систему захисту бронетехніки від російських дронів - Piranha AVD 360.

Він створює захисний купол до 600 метрів навколо себе. Під дією "Піраньї" ворожий коптер чи дрон-камікадзе не може отримувати команди та передавати дані.

❗️Це дуже добре, але є одне питання... Скільки потрібно часу для того, щоб від випробування перейти до виробництва, а потім до оснащення цією системою діючої армії? У нас цього часу обмаль.


Reuters: Росія не пішла на ескалацію у відповідь на використання ЗСУ ракет ATACMS у Криму, а тому пропонується передати Україні додаткові ATACMS.

Про це йдеться у листі чотирьох конгресменів-республіканців до президента США. Якщо цього не зробити, на фронті може початися глухий кут, вважають депутати Палати представників Майкл Маккол і Майк Роджерс, а також сенатори Джеймс Ріш і Роджер Уікер.

"Очевидно, вам час завершити роботу (над організацією поставок) ATACMS... Інакше це може обернутися глухим кутом на полі бою", - йдеться в документі.

Які ж вони різні, ці республіканці! Одні (трампісти) пропонують ледь не повністю перекрити допомогу Україні, інші - по суті просувають те, на чому наполягає Залужний.

❗️Проте, головне зараз якнайшвидше проголосувати загальний пакет допомоги Україні. А потім військові з політиками вже домовляться по номенклатурі озброєння з урахуванням останніх побажань Главкома.


«Голос Ізраїлю»: Солдат ЦАХАЛу спокушали фейковими шпигунками, які говорять на івриті, щоб дізнатися про план наступу на Газу.

У Instagram діяла ціла мережа фальшивих профілів дівчат, які фліртували із солдатами та вивідували інформацію про плани дій ЦАХАЛу у Газі.

Прес-служба ЦАХАЛу повідомляє, що мережею акаунтів керувала іноземна країна - Іран чи Росія щоб забезпечити ХАМАС розвідувальною інформацією.


Мінфін США ввів санкції проти десятків людей і компаній із Туреччини, Китаю та ОАЕ, через які Росія імпортувала технології для ВПК

Крім того, США розширили санкції проти технологічного й банківського сектора РФ, причетного до фінансування, дослідження, розробки й імпорту передових технологій.

Під обмеження США потрапили Санкт-Петербурзька фондова біржа й сім комерційних банків.

Окремо Держдеп США запровадив близько 100 санкцій, спрямованих на майбутнє виробництво енергії та доходи Росії, металургійний та гірничодобувний сектор, оборонні закупівлі, а також на тих, хто бере участь у підтримці військових зусиль РФ.

Водночас Сполучені Штати збираються оголосити 3 листопада про новий пакет військової допомоги Україні 3 листопада на $425 млн.

Він включатиме засоби боротьби з БПЛА та боєприпаси, однак, ймовірніше за все, в ньому не буде додаткових ракет ATACMS, повідомляє Reuters.


Снайдер: конфлікт на Близькому Сході можна вирішити політичним шляхом. А російсько-українська війна не переросте у політичне рішення – хтось має перемогти, а хтось програти.


«Цей процес триватиме», - відповідь координатора Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі на запитання про статтю генерала Залужного виданню The Economist.

❗️Неважливо, що зараз відповів Кірбі. Важливо те, що у Білому домі цю статтю прочитали.