"Нічний огляд західних ЗМІ" - Олег Шарп

"Нічний огляд західних ЗМІ" - Олег Шарп

Міністр оборони Умеров затвердив Концепцію військової кадрової політики до 2028 року, яка передбачає зокрема:

Перехід ЗСУ на військову службу за контрактом;

Систему рекрутингу замість призову;

Електронну систему військового обліку;

Автоматизовані та цифровізовані процеси управління персоналом;

Прозору систему виплат військовим та забезпечення їх житлом тощо.

Електронна система військового обліку? ОК, а навіщо тоді (як видно на сайті Prozorro) Міноборони запланувало витратити понад 20 млн гривень на обкладинки особових справ?

Система рекрутингу замість призову? ОК, скільки тепер витратимо грошей для того, щоб таблички ТЦК замінити на таблички "Рекрутинговий центр" і поміняти посвідчення воєнкомів?

Запровадити прозору систему виплат військовим та забезпечення їх житлом? Я вибачаюсь, це визнання того, що раніше ця система була не прозорою, а корумпованою? Якщо так, хто поніс за це відповідальність?

❗️Може у Умерова все й вийде, але чому такі елементарні речі, які викладені у цих планах, вирішили зробити тільки зараз? Тим більше, що озвучувались вони не раз - і навіть гроші під це виділяли.

‼️Ще раз: дуже хочу, щоб цього разу все вийшло, але ми так звикли, що між гарними прожектами та їх реалізацією росте мільярд дерев, що здоровий сарказм сам лізе з папок, куплених за 20 мільйонів.


Учора у Вашингтоні пройшли великі протести проти Ізраїлю на підтримку Палестини та Хамасу

Вони були проведені в тому числі під егідою так званої Партії за соціалізм і звільнення. Ясна річ, що йдеться про комуністів із мінімальною кількістю послідовників, тим більше у США.

І що саме думають «товариші», яких день і ніч турбує «окупація Палестини», про російську агресію в Україні? А ось що: «Загрозу війни можна перемогти лише за допомогою міжнародної солідарності народів світу та рішучої боротьби проти американського імперіалізму, який має вимагати скасування НАТО. Жодної війни з Росією!»

Загалом ви зрозуміли, хто є головним бенефіціаром цих протестів.


 Зеленський публічно обматерив Путіна:

"Ми не готові віддати свою свободу цьому йобаному терористу Путіну!"

Сильно! Тепер конгресмени точно проголосують за максимальну допомогу Україні.


На фронті загинув Юрій Глодан. У квітні 2022 року російська ракета знищила квартиру його сім'ї в Одесі – загинула дружина Юрія Валерія Глодан, їхня 3-місячна донька Кіра та бабуся немовляти. Після цього Юрій пішов до ЗСУ

Про смерть військового з Одеси повідомив співвласник проекту Make My Cake, де Глодан працював пекарем.

«Я не спілкувався з ним близько, але майже кожний одесит знає цю родину. 23 квітня 2022 року до його родини прийшов «рускій мір» — російська ракета зруйнувала житловий комплекс „Тірас“ в Одесі. Трагедія забрала життя тримісячної Кіри, її мами Валерії та бабусі Людмили. Сьогодні дізнався, що він загинув, захищаючи свою країну», – написав Яковенко.

«Я плакав від щастя, коли в нас народилася донечка. І зараз мені складно усвідомлювати, що моєї донечки більше немає», — сказав журналістам Юрій у квітні минулого року, невдовзі після вбивства його родини.

Мені здається, він сам шукав шлях до своїх дівчаток.


Al Jazeera: Ізраїльська армія заявила, що внаслідок наземного наступу палестинська територія поділена на дві частини, і «значні» удари продовжуються.

"Ізраїльські війська оточили місто Газа... Тепер існує південна Газа та північна Газа. Війська досягли берегової лінії та утримують її. Зараз наносяться широкомасштабні удари по інфраструктурі терористів - як під землею, так і над нею", - заявив представник армії Ізраїлю.


Нардеп Олексій Гончаренко повідомив, що Зеленський прийняв рішення про проведення президентських виборів 31 березня 2024 року.

Про це він розповів в етері телеканалу "Еспресо":

"За моєю інформацією, Зеленський прийняв рішення провести президентські вибори в наступному році. Він дав доручення ОПУ готуватись до цих виборів. Це начебто конституційний термін - остання неділя березня. Пояснити таке рішення суспільству вони збираються тим, що це вимога західних партнерів. Зокрема, тим, що якщо не провести ці вибори, то Зеленський втрачає легітимність.

❗️За словами нардепа, західні партнери не вимагають від України проведення виборів під час війни:

"Хочу відразу запевнити, що західні партнери ніяких виборів від нас не вимагають. Немає жодних публічних чи не публічних вимог. Це ніяк не повʼязано з нашими партнерами. Це виключно політичні завдання, які перед собою ставить Офіс президента. Мова йде виключно про президентські вибори. Оскільки парламентські прямо заборонені Конституцією України".


The Nation: Об'єднання Байденом двох дуже різних воєн в Ізраїлі та Україні посилає сигнал про те, що право на самовизначення застосовується лише до держав-клієнтів Америки, запрограмованих на Захід, які борються з геополітичними та цивілізаційними суперниками США.

А що не так? Росія, Китай, Іран, КНДР, ХАМАС, Хезболла та інші терористичні угрупування, які є цивілізаційними суперниками США, точно не потребують права на самовизначення - вони вже визначились і заслуговують лише на позбавлення цього права. Що й намагається робити цивілізований світ на чолі з США.