"Нічний огляд західних ЗМІ" - Олег Шарп

"Нічний огляд західних ЗМІ" - Олег Шарп

The New York Times з`ясував у лідерів ХАМАС справжню мету їх кривавих планів.

Зокрема, в інтерв`ю американському виданню член політбюро ХАМАСу Халіль аль-Хайя заявив наступне:

"Мета ХАМАСу не в тому, щоб керувати сектором Гази та постачати його водою, електрикою тощо. Ця битва не була спрямована на покращення ситуації в Газі. Я та інші високопоставлені члени руху мають зовсім інші цілі, а саме:

▪️максимально налаштувати проти Ізраїлю арабські країни та всіх мусульман світу;

▪️перетворити конфлікт на безперервний "на всіх кордонах" Ізраїлю;

▪️покласти край ілюзіям щодо можливості співіснування арабів та євреїв."

Співрозмовник видання в одній із спецслужб регіону розповів, що після 7 жовтня ХАМАС розраховував на широку мобілізацію проти Ізраїлю всіх палестинців, антиурядові повстання в арабських країнах та широкомасштабні воєнні дії з боку ліванської "Хезболли".

Тобто, стає зрозумілим, що ініційований ХАМАС «кривавий гамбіт» — не помилка, а прорахована ціна вбивства як свого народу (у якості священyої жертви), так і єврейського. Кінцева ж мета полягає у повному знищенні держави Ізраїль. Після цього у когось ще залишились сумніви у правильності дій ЦАХАЛу?

⁉️ Знаєте, чим єдиним на тисячну долю одного проценту мені імпонує ХАМАС? Тим, що вони не приховують своїх планів по знищенню сусідньої країни. На відміну від свого кровного брата - Кремля, який свою справжню ціль по ліквідації української державності вирішив замаскувати словоблуддям про "денацифікацію та демілітаризацію".

❗️Коли тебе хочуть знищити, немає місця для компромісів - ніколи ці відомі слова не були настільки актуальними.


Під час виступу Байдена у залі щось звалилося: президент США пожартував, що то був не він.

"Ви ОК? Я хочу, щоб журналісти знали, що це був не я", - сказав Байден.

Одразу згадався випадок з моїм (і не тільки) улюбленим президентом Рональдом Рейганом.  

Під час свого виступу в Берліні у 1987 році президент США так майстерно вийшов із ситуації, коли почув звук, схожий на постріл (то лопнула повітряна кулька, а Рейган спокійно відреагував словом "промазали"), що його холоднокровності та почуттю гумору можна лише позаздрити. Тим більше, що в нього до цього випадку насправді стріляли.