"Нічний огляд західних ЗМІ" - Олег Шарп

"Нічний огляд західних ЗМІ" - Олег Шарп

Грудень має стати вирішальним місяцем для війни в Україні, – Макрон в інтерв'ю ВВС

«Наступний місяць буде вирішальним, оскільки Україна намагається повернути втрачені території під час контрнаступних операцій», – заявив президент Франції.

Він додав, що час для переговорів з Росії ще не настав. При цьому уточнив, що якщо дозволити Росії виграти війну, «з'явиться нова імперська держава» в Європі, яка може загрожувати іншим колишнім радянським державам, таким як Грузія та Казахстан, а також всьому континенту. Тому важливо підтримувати Україну у її захисті.


DW: Захід вже 20 місяців прикрашає ситуацію і вважає, що лише за допомогою моральної переваги українці зможуть перемогти росію. Це так не працює, — офіцер служби генштабу австрійської армії Маркус Райснер.

“Ми не хотіли розігрувати військову карту, а зробили ставку на економіку, санкції. Але росіянам байдуже, чи їстимуть вони французький сир. Вони розуміють голод як аргумент, а ми на Заході цього не розуміємо.

Ми або повинні дати Україні все необхідне для війни проти рф, без обмежень, або визнати, що це неможливо і сказати українцям, щоб вони розпочинали переговори. Але в останньому випадку Україна ризикує припинити існування як держава, бо росіяни її знищать", — заявив Райснер.


Reuters: Російські слідчі розпочали розслідування за фактом тероризму. У Рязанській області з рейок зійшов великий вантажний потяг через саморобну бомбу на залізничній гілці.

До речі, окрім того, що було знищено багато військового обладнання, який перевозив цей потяг, так й ще загибли двоє військовослужбовців потягу. Сталось це вчора вранці.


Українська розвідка заявляє про загибель трьох офіцерів Росгвардії у Мелітополі після вибуху 11 листопада.

У російській "адміністрації" міста заявляли ввечері про побутовий вибух автомобіля на вулиці Донцова (росіяни перейменували її на Судоплатова). За їхніми словами, спалахнуло газобалонне обладнання.

Але в ГУР сьогодні заявили, що вибух стався у колишній будівлі "Нової пошти", де зібралися на нараду офіцери ФСБ та Росгвардії.

Розвідка стверджує, що загинули троє розгвардійців. Підрив, як заявляється, здійснило місцеве підпілля (тобто це був не приліт).

Росіяни цього не коментували.


Єрмак вже у США. З ним ще Юлія Свириденко.

Це все добре, але є інформація, що вони, окрім Саллівана, намагатимуться зустрітись з Трампом для того, щоб той переконав підконтрольних йому конгресменів голосувати за пакет допомоги Україні.

Як на мене, погана ідея, якщо це так. Бо факт такої зустрічі може хворобливо сприйняти Байден.

По розуму - треба їхати Кулебі з кимось із гарних міжнародників з депутатського корпусу (як, наприклад, Порошенко чи Климпуш-Цинцадзе) і проводити зустрічі з конгресменами-республіканцями. Але не з самим Трампом.


Києво-Печерська лавра переходить на Новоюліанський календар, як це зробила Православна церква України - в.о. намісника архімадрит Авраамій.

Отже і в Лаврі Різдво святкуватимуть 25 грудня, а не 7 січня, День Святого Миколая — 6 грудня, а не 19 грудня, Водохреще — 6 січня, а не 18 січня, Покрову — 1 жовтня, а не 14 жовтня. На Великдень та інші свята, дати яких визначаються за місячним календарем, це рішення не вплине.


Черговий американський штат (Вайомінг) визнав Голодомор геноцидом українського народу.


Ніколи такого не було, і от знову!

Bloomberg: Екс-командувач силами НАТО в Європі адмірал Джеймс Ставрідіс переконаний, що Києву доведеться «на якийсь час» визнати контроль Росії над Кримом та частиною Донбасу. Він висловив думку, що «такий результат не сподобається всім» — ні Україні, ні Росії. За словами Ставрідіса, у такому разі Ерефія отримає «пошкоджені в боях і сильно заміновані ділянки південного сходу, що навряд чи є гідним призом» порівняно з усією українською територією. Крім того, адмірал вважає, що Україну необхідно швидко прийняти до НАТО, щоб отримати залізні гарантії безпеки та вимагати від Заходу «серйозну допомогу» у відновленні країни.

‼️Кучно пішло, дуже кучно... Четвертий виступ високопоставленого екса за останні 5 днів практично з однаковим текстом.

Так і робиться у політиці - спочатку для зондування теми випускають ексів-важковаговиків, потім другий ряд діючих, і тільки після цього - перший ряд діючих.

Наприклад, висловлювання одного Расмуссена я б вважав думкою приватної особи та випадковістю, четвертий за 5 днів спіч чиновників рівня Расмуссена з абсолютно однаковим посилом - початок процесу.

У ситуації, коли Захід не готовий кардинально відповісти на запитання, що є кінцевою метою в цій війні, формула «Ми будемо підтримувати, скільки це потрібно», звичайно, прекрасна, тільки не дає відповіді на запитання «А скільки буде потрібно?». Формула миру Зеленського теж красива на папері, але реального механізму її реалізації як не було, так і немає.

Тому для практичного Заходу прийняття Києва до НАТО у кордонах на кінець 2024 року з оголошенням інших українських територій "окупованими" - найбільш дешевий та зрозумілий варіант закінчення цієї війни. Кому треба і Угорщину куди треба посуне, і правила прийому змінить. Бо ситуація нестандартна, отже і рішення будуть нестандартними. У Томос і безвіз тех ніхто не вірив.

Ще раз. Я ні за що не агітую, нічого не проштовхую і не є автором такого плану. Я обіцяв висвітлювати тенденції - я їх висвітлюю. Висновки робіть самі.


Фінляндія підтримала передачу заморожених активів росіян на користь України, — міністр зовнішньої торгівлі та розвитку В.Тавіо.

❗️Це вже дванадцята європейська країна, яка виступила за таке рішення.


Свіжа аналітична записка від Deep State:

На початку вересня ГУР давав оцінку окупаційної армії ворога у 420 тисяч в/с. Станом на 31 жовтня аналітики "Інформаційного спротиву" оновили оцінку контингенту у 442 тисяч в/с. Це говорить про те, що ворог не проводить "інформаційні контрнаступи на 1+1", а мовчки нарощує живу силу, незважаючи на втрати. Тобто темпи прихованої в рф мобілізації здатні не тільки покривати величезні втрати, а й нарощувати число окупаційних сил. Найближчим часом перевага ворога у числі буде ще більш відчутна, і з цим доведеться щось робити.

❗️Вибачте, що я знов за своє, але воно мені болить. Хай ті, хто сподівається при такому розкладі знищити ці 442 тисячі орків, знешкодити більше мільйона мін та тисячі інженерних споруд і на бравурних речах з 1+1 та чудодійній зброї (яку нам, окрім Ф-16, навряд чи дадуть) дійти до кордонів 1991 року, просто прикинуть людську ціну, яку доведеться за це заплатити.

НАТО, онлі НАТО і на умовах НАТО - а умови викладені високопославленими західними політиками 4 рази за останні 5 днів. Тльки в Альянсі ми збережемо країну. А головне - українців.