Нідерланди відкликають півмільйона неякісних масок із Китаю

Нідерланди відкликають півмільйона неякісних масок із Китаю

Близько 600 тисяч масок стандарту FFP2, переданих до лікарень у Нідерландах, були відкликані після випробувань, які показали, що вони не захищають обличчя або мають несправні фільтри. Нещодавно Нідерланди купили в Китаї 1.3 мільйона масок.

Неякісні маски були розподілені в кілька лікарень, які зараз борються зі спалахом COVID-19, повідомляє інформагенція AFP. Міністерство охорони здоров'я Нідерландів призупинило розподіл решти замовлення.

"Другий тест також показав, що маски не відповідають нормам якості. Зараз було вирішено не використовувати жоден із цих вантажів", – йдеться у заяві міністерства. Урядовці підкреслили, що "нові поставки будуть додатково тестувати".

Китайський виробник доставив маски до Нідерландів 21 березня. Китай надсилає мільйони масок та медичних матеріалів до країн світу для боротьби зі спалахом COVID-19. Серед країн, які отримують поставки з Китаю, є Сербія, Ліберія, Франція, Філіппіни, Чехія, а також Україна.

У четвер Іспанія заявила, що поверне назад до Китаю 640 тисяч наборів для швидкого виявлення вірусу, адже їхня ефективність виявилась на рівні 30%. Іспанський уряд підкреслив, що набори мали сертифікацію ЄС, проте китайське посольство відповіло, що виробник - Shenzen Bioeasy Biotechnology - не мав дозволу від китайської влади на продаж медичної продукції. Також про неефективність тестів із Китаю повідомляла турецька влада.