НІКАКОЙ ПАНІКІ | Удари по Кримському мосту | Суботній політклуб

НІКАКОЙ ПАНІКІ | Удари по Кримському мосту | Суботній політклуб

Характер повітряних атак рашистів за тиждень. Перспективи посилення нашої системи ППО. У Німеччині повідомили, що передали Україні ще дві установки ЗРК Patriot. Також ця держава передала іншу частину обіцяного озброєння. Навчання на F-16. 9 серпня речниця Пентагону Сабріна Сінгх заявила, що президент США Джо Байден вже дав згоду на те, щоб союзники починали навчання українських пілотів на винищувачах F-16. Навчання українських пілотів на F-16, ймовірно, буде затримано ще на рік – про це написали у Washington Post 11 серпня. Пілоти наче б то повинні спочатку пройти чотиримісячні мовні курси в Британії, щоб вивчити термінологію пов'язану з реактивними винищувачами. В ефірі телеканалу Еспресо Юрій Ігнат - речник повітряних сил ЗСУ.

Інформаційний простір України сколихнуло висловлювання керівника Українського інституту майбутнього Вадима Денисенка. Він запропонував заборонити чоловікам виїзд за кордон ще на 3 роки - після перемоги. Які можливі наслідки такого кроку? Що варто робити вже зараз для максимального збереження наших громадян? Зараз відбувається масовий виїзд на навчання до ЄС 17-літніх підлітків - ймовірні наслідки такого явища. Що має зробити держава аби українські діти, які зараз навчаються у Європі, - повернулися? В ефірі телеканалу Еспресо Дмитро Шушпанов - доктор економічних наук, професор завідувач відділу демографічного моделювання та прогнозування Інституту демографії та соціальних досліджень імені М. В. Птухи НАН України.

Допомога від США та Німеччни. У 2023 році вже 20 тисяч українських військовослужбовців пройшли підготовку в рамках операції Інтерфлекс у Великій Британії. В ефірі телеканалу Еспресо Олександр Хара - дипломат, експерт з питань зовнішньої та безпекової політики Центру оборонних стратегій.