"На Донбасі - дрібниці, а операція в Курській області - успіх...?" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"На Донбасі - дрібниці, а операція в Курській області - успіх...?" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

От таку мапу зараз ганяють по соцмережах, аби показати, мовляв - наші втрати на Донбасі, то дрібниці. Особливо ефектно виглядає, якщо поруч поставити мапу територій які потрапляють під контроль ЗСУ в Курській області РФ після підриву мостів на ріці Сейм.

Ні не заперечую, після підриву мостів біля 700 одиниць живої сили противника по факту в мішку. І підтверджую, справді здобутки Москви протягом останніх півроку мізерні - якщо міряти в квадратних кілометрах.

Якщо міряти в квадратних кілометрах...

А от знаєте, я дуже хочу аби була зроблена мапа де були б означені звільненні ЗСУ у 2014 р Слов'янськ, Краматорськ, Волноваха, Маріуполь, Лиман, Костянтинівка, Дружківка, Бахмут, Сіверодонецьк, Лисичанськ, Рубіжне тощо - і аби там було показані площі районів біля Іловайська та Дебальцево.

І аби ті хто зараз каже ніби наші втрати на Донбасі - дрібниці, а операція в Курській області - успіх, хай би так само розповіли, що Іловайськ і Дебальцево - дрібниці порівняно з тим скільки територій було тоді звільнено - плюс додайте Рейд Помсти вересня 2014 р.

Я нагадаю - в Іловайську загинуло біля 400 осіб, тобто удвічи менше ніж помирало в Україні щодня на піку пандемії КОВІД за Зеленського.

То як? Побачу я таку мапу?

Звісно не побачу. Так само як не бачив її в часи Порошенка. Бо НІКОЛИ ми тоді не оперували такими термінами. Бо Іловайськ і Дебальцево для нас теж були болем. А зараз обстановку біля Торецька та Покровська воліють не помічати - аби "тріумф на Курщині" не псувала.

І я би промовчав сам з цієї ситуації - мені й самому безумно хочеться аби операція на Курщині завершилася успіхом. Мені й самому хочеться, аби прав був Гіркін, коли сказав сьогодні що дії в Курській області - відволікаючий маневр, скоро, мовляв, ЗСУ вріжуть в напрямку Криму.

Хочеться. І ще хочеться, аби Торецьк і Покровськ не перетворилися на Мар'їнку. Вже вибачте, Покровськ і Мирноград, через які я, перебуваючи на фронті, проїздив десятки разів, мені дорожчі за Суджу, Тьоткіно та інші райони РФ.

Просто мене вибісила ця мапа. Агов! Гайда порівняємо Іловайськ і Дебальцево зі звільненими Маріуполем, Сіверодонецьком і Лисичанськом! До речі, де вони зараз? Записані в "дрібниці"?

Україна найближчим часом може повернутися до відключень енергетики - каже заступник міністра енергетики. А якщо уряд не збере податки, наприкінці року почнуться проблеми з виплатами бюджетників повідомляють депутати ВР. Нагадаю, ЗП і соцвиплати на три роки заморожені, а ціни - ні. Ціни заморозити нереально - реально створити інфляцію і дефіцит.

Але я переконаний, українці цим всім обурюватися не будуть. Вони глянуть у ЗЕмарафоні на перемоги під Курськом, і будуть свято переконані, що у всьому винуваті презренні США і особисто Петро Порошенко. Вірите?