На Донбасі окупанти обіцяють «краще майбутнє» та відбирають майно українців

На Донбасі окупанти обіцяють «краще майбутнє» та відбирають майно українців

Громадяни України, які перебувають під російською окупацією, періодично розповідають, що відбувається на півдні Донецької області.

У районах ближче до Маріуполя йде збирання врожаю і там усе, як у Радянському Союзі. Передовикам вимпели та рашистські прапори за успіхи. Більшого вони поки що не можуть дати, але обіцяють премії, дітям путівки до таборів, де їх навчать військовій справі, дорослим путівки «Сибіром». І це не жарт, наприклад, зараз група дорослих та дітей з «днр» «насолоджуються пам’ятками Північної Кореї», пише Вольнодумец.

Ще всім обіцяють, що відновлять житло та дороги, зроблять усе, «як раніше було» і буде «бахатим» життям у складі росії. До 2030 року зарплати обіцяють сто тисяч дерев’яних рублів. Щоправда, ніхто не знає, що можна буде купити за ці 100 тис і чи взагалі буде рубль?

А от мешканцям прифронтової зони простішої обіцянки: скоро дамо світло, проведемо воду, зробимо дороги, пустимо автобус до райцентру, проведемо інтернет, буде телебачення і навіть місцева пекарня. Усього цього у прифронтових населених пунктах немає.

Мобільні та інтернет ресурси москва методично відключає на окупованих територіях, щоб мешканці не могли знати правди про те, що відбувається в Україні та світі, а жили в російській інформаційній оболонці. Залишилося довкола натягнути колючий дріт, бо блокпости з російськими військовими давно вже оточили всі села та райони. Проїхати вільно неможливо.

Без російського папірця там нікуди не проїдеш. і ти там не власник свого майна. Потрібен російський паспорт. Відбирання майна навіть у селах продовжується. Наприклад, у селі Новоігнатівка Волноваського району будинки практично на цілій вулиці прихопили російські військовослужбовці, і кажуть, що там дуже добре живеться. Так само, як і в інших українських селах: Іванівці, Трудовому, Валер’янівці, Красній поляні, Вільному, Зачатівці, Золотоустівці, Рівнополі, Новотатарці, де повно російських солдатів, що живуть у дамах мешканців, що виїхали.

Деяким росіянам так сподобалося в Україні, що вони вже знайшли собі дружин з місцевих і не хочуть повертатися до своїх мухосранськів і далеких сходів. Один дуже обіцяв показати дружині камчатку, але з-під Вугледара його разом з великою групою відвезли туди в чорному пакеті. Не приймає їхня українська земля.

Мешканці також розповідають, що останнім часом помічають потік російської військової техніки та особового складу, що збільшився, у бік Вугледара і Великої Новоселівки. Російські солдати хваляться, що «скоро відженуть ЗСУ подалі, бо зараз формуються нові ударні групи, які наступатимуть на Дніпро».

Патріотично налаштованому населенню залишається лише передати координати розташування російських військ, що дуже допомагає ЗСУ зупинити подальше просування рашистів нашою землею.