На Харківщині СБУ виявила три схованки зі зброєю

У Харківській області співробітники СБУ завдяки повідомленням місцевих жителів про підозрілі предмети, виявили протягом цього тижня величезну кількість зброї та боєприпасів, у тому числі й російського виробництва.

Про це повідомляє прес-служба СБУ на своєму сайті.

У відомстві зазначають, що всі засоби ураження були виявлені у трьох спеціально обладнаних схованках.

"Зокрема, у Харкові вилучено гранатомет РПГ-7, РПГ-27 з двома пострілами до нього, дві снайперські гвинтівки ЗС РФ "Винторе"» із 300-ми набоями, автомати з підствольними гранатометами і сотні набоїв до нього, понад десять гранат Ф-1 та РГД-5, пістолет 6П9 з глушником, запалювальну міну-гранату ЗМГ і майже сім кг вибухової речовини - пластиду, електродетонатори", - йдеться у повідомленні СБУ.

Іншу схованку правоохоронці виявили у лісосмузі неподалік населеного пункту Ков’яги Валківського району Харківської області: "правоохоронці вилучили понад 18 кілограмів пластиду, прилипаючі міни СПМ, електродетонатори".

При цьому вони інформують про те, що вибухівка була у ящику, який згідно із вказаними на ньому адресами, був використаний для пересилки косметичної продукції.

"За версією слідства, вибухівка була упакована на території Російської Федерації та ввезена в Україну контрабандним шляхом для вчинення вибухів та озброєння диверсійних груп. Інший тайник співробітники СБУ виявили у Хмельницьку. Під час його огляду вилучено два десятки гранат РГД-5 та 16 цинкових ящиків, наповнених набоями калібру 5.45 мм та 7.62 мм", - резюмують і відомстві.

Джерело: http://ipress.ua/