На Львівщині почали розробку нового газового родовища

На Львівщині почали розробку нового газового родовища

15 квітня в селі Облазниця Жидачівського району урочисто розпочали дослідно-промислову розробку Крехівського родовища природного газу, відкритого ще у жовтні 2014 року. У безпосередній близькості тут також експлуатують Тейсарівське, Любешівське і перше в Україні Дашавське газові родовища, повідомляє прес-служба Львівської облдержадміністрації.

На цій площі вже пробурено три пошуково-розвідувальні свердловини завглибшки 360-500 м. За результатами їх попередньої оцінки, запаси природного газу становлять близько 150 млн. м3.

«Це знакова подія не лише для Львівщини, а й для всієї України. Як запевняють геологи, ми натрапили на одне із найбільших покладів газу, і в скорому часі воно звучатиме не гірше ніж Дашава та інші родовища на Західній Україні. Завдяки цьому промисловому видобутку ми матимемо можливість стати більш міцнішими в протистоянні з Росією», - зазначив під час урочистостей голова Львівської ОДА Олег Синютка.

Керівник області також звернув увагу, що у розробку родовища залучено лише український приватний капітал. «Сюди вкладені виключно українські інвестиції, які повинні дати роботу людям та розвивати цей край», - додав він.

Як розповів представник ТзОВ «Західнадрасервіс», яке здійснює пошуково-розвідувальні роботи, Степан Козицький, свердловини родовища вже підключені до магістральних газопроводів «Львівтрансгазу». За його словами, загальний обсяг інвестицій становив близько 50 мільйонів гривень. Найближчим часом компанія також планує розпочати буріння ще двох свердловин.

Зазначимо, що з метою подачі газу споживачам ТзОВ «Західнадрасервіс» упродовж 2014-2015 років побудувало газопроводи діаметром 76 мм і 108 мм загальною довжиною 4,38 км., а також газорозподільчу станцію для очищення газу від вологи та механічних домішок.