На Луганщині Геннадій Москаль особисто затримав 11 фур

У ході поїздки в селище Родина, про яку ніхто із силовиків не був попереджений, Геннадій Москаль виявив 11 фур, що стояли на різних вулицях.

Про це він написав на своєму сайті.

Вантажівки (деякі з табличками “ПОРОЖНІЙ”), зареєстровані в Харківській, Дніпропетровській, Луганській, Полтавській та інших областях, були заповнені олією, помідорами, печивом, котячим та собачим кормом тощо і чекали сприятливої можливості, щоб проїхати на окуповану територію. Деякі водії при появі керівника області встигли розбігтися, а кількох Г. Москаль затримав. Після цього він викликав на місце силовиків із блокпостів, щоб з’ясувати, яким чином фури всупереч забороні руху вантажів на окуповану територію опинилися на самій лінії розмежування вогню.

— Це селище, яке є крайньою контрольованою Україною точкою на Луганщині, і яке постійно обстрілюється бойовиками, має бути повністю заблоковане для стороннього транспорту, — обурюється Г. Москаль. — А воно перетворилося на прохідний двір для комерсантів, що торгують із терористами. Селяни скаржаться, що через блокпости в тутешні магазини не пропускають хліб та інші продукти, школа в селищі не годує дітей, тому що постачальники не можуть провезти сюди харчі, зате навколо школи стоять фури з десятками тонн продуктів для так званої ЛНР! Я ще раз повторюю, що комерція з терористами неможлива без сприяння наших силовиків на блокпостах, котрі проявляють принциповість до простих людей і пропускають фури з алкоголем, тютюном, продуктами й собачим кормом для так званої ЛНР. Держава виділяє величезні кошти на будівництво фортифікаційних споруд, щоб не допустити сюди ворога, але який смисл у всіх цих укріпленнях, якщо на передову за гроші безперешкодно їдуть десятки фур, у яких на зворотній дорозі можна провезти бойовиків із боєприпасами?! Згадайте трагедію в Будьоновську в 1995 році, де загинули десятки заручників. Тоді озброєні до зубів бойовики приїхали в місто й захопили лікарню тільки завдяки продажності російських військових та правоооронців. Ми ніколи не виграємо війну, якщо не знищимо корупцію серед наших силовиків. Окремі з яких дуже швидко забули, хто стріляє в їхніх бойових товаришів. У нас тільки в ніч на понеділок у Станиці Луганській через обстріли поранені двоє військових і один мирний мешканець…

Знайдені у Родині вантажівки затримані. За вказівкою Г. Москаля відкрито кримінальне провадження за фінансування тероризму.