На Рівненщині вилучено понад 2,5 тонни незаконно видобутого бурштину

На Рівненщині вилучено понад 2,5 тонни незаконно видобутого бурштину

Орієнтовна вартість вилученого бурштину становить близько трьох мільйонів доларів США. Про це повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

Сьогодні вночі спеціальна група вилучила у Рівненській області рекордну партію бурштину вагою більше 2,5 тонн. За попередньою оцінкою, вартість цієї партії становить близько трьох мільйонів доларів.

«Більш точно – вага і склад каменів по фракціях партії, яка готувалася до контрабанди, і її вартість визначать експерти на місці в Києві, куди вантаж направляється зараз під озброєною охороною», – повідомив Арсен Аваков.

Він підкреслив, що сьогоднішнє вилучення бурштину є результатом великої підготовленої операції МВС і Державної фіскальної служби України з викриття і припинення дій найбільшої злочинної групи, що діяла в Рівненській області і паразитувала на незаконному видобутку бурштину. У зв'язку з цим, пізніше в ході розслідування будуть названі прізвища людей, безпосередньо причетних до незаконного бізнесу – колишніх депутатів, чиновників, правоохоронців.

«Вилучений бурштин буде інвентаризований і публічно представлений у найближчі години у Києві, щоб нічого з ним не сталося». Буде звернений до скарбниці держави», – підкреслив Арсен Аваков.