"На тему ураження літаків на нашому аеродромі" - Антон Швец

"На тему ураження літаків на нашому аеродромі" - Антон Швец

Ну в принципі все що треба написати, вже написане. Небажання швидко реагувати на технологічні зміни на фронті (тому що їх просто не розуміють, особливо в тилових частинах, де робота деяких підрозділів виглядає як синекура, а також місце пристосування знайомих), та недостатня швидкість впровадження нових засобів виявлення ворожих бортів, та їх дешевого знищення зенітними дронами, будуть коштувати нам десятки мільйонів та людські життя.

Програми та обладнання які дозволяють контролювати ворожі дрони - є у військах, вони впроваджуються і там де працюють- обізнаність по небу дуже зростає. Пара екіпажів fpv яких перевчили на зенітні дрони можуть захистити любий аеродром.

Вартість цих засобів копійчана. Ну а як що і проїбали розвіддрон, то хоча б є розуміння що розвіддрон зрисував розміщення літаків, і треба підіймати борти у небо (бажано з ракетами повітря-повітря, раз вже сюди можуть ракети відпрацювати).

Але маємо що маємо.

Чесно сказати, бомбить від такого профанства.

На фронті деякі КСП захищені від розвідувальних крил ворога краще ніж наши деякі аеродроми. І ніякі "Патріоти" не спасуть, якщо так відноситись до оборони неба. Зображення з дрона який літав, давало зрозуміти що по ньому не працював РЕБ. Картинка стабільна, камера працює контрольовано, пакети керування не втрачались, тобто дрон просто літав над аеродромом, а по ньому РЕБ не працював.

І так, я розумію чого так.

Бо люди сидять в кабінетах, і вважають що фронт далеко, сюди ж розвідкрила не долітали, чого паритись та будувати систему контроля неба біля аеродрома, сюди поки ж ще нічого не прилітало...

Досиділись.