На виборах у Фінляндії очікують перемогу опозиції

У Фінляндії відбуваються загальні вибори. Згідно з опитуваннями громадської думки, опозиційна Центристська партія має високі шанси на перемогу

Про це повідомляє Еспресо.TV.

В Центрвиборчкомі країни повідомили, що майже третина громадян, які мають право голосу, вже зробили свій вибір достроково.

Всього в країні близько 4 мільйона виборців, їм належить обрати 200 парламентаріїв з 2 тисяч кандидатів. Партія, що перемогла на виборах, зможе запропонувати свого кандидата на посаду прем'єр-міністра.

Згідно з останніми соцопитуваннями, лідером на даний момент є партія Центристська партія, яка на минулих виборах посіла четверте місце і отримала 35 місць в парламенті. Друге місце соціологи пророкують "Коаліційній партії". Обидві партії виступають за активну участь Фінляндії в Євросоюзі, але мають різну думку щодо  членства країни в НАТО.

Чинний прем'єр-міністр Олександр Стубб, який очолює коаліцію з чотирьох партій, піддається критиці у зв'язку з тим, що країна вже три роки не виходить з рецесії.

Безробіття у Фінляндії досягло 10%.

Лідер Центристської партії Юха Сіпіл критикує уряд Стубба за його плани скоротити державні витрати на шість мільярдів євро протягом найближчих чотирьох років.

Результати виборів будуть оголошені пізно ввечері в неділю.