"На яку країну працює Єрмак" - Влад Пономар

"На яку країну працює Єрмак" - Влад Пономар

[Німецька політик, віце-голова делегації Європарламенту у комітеті асоціації Україна-ЄС: "Ми не впевнені, на чиєму боці стоїть пан Єрмак". ]

❗️Верховний Суд повісив на «Укрзалізницю» борги окупантів і зобов’язав "Укрзалізницю" виплатити 6.5. млрд грн російським компаніям. Це загрожує національній безпеці країни. Компанія просить втрутитися владу.

Велика Палата Верховного Cуду визнала ДП "Укрзалізниця" правонаступником "Донецької залізниці", яку наразі контролює країна-окупант.
У компанії зазначають, що тепер УЗ буде позбавлена можливості обґрунтовано заперечити або подати докази на спростування їх вимог, зважаючи на відсутність у товариства будь-яких первинних документів, оскільки вся інформація та документи з початком АТО залишились у ДП "Донецька залізниця" на територіях ОРДЛО.

Також рішення Верховного Суду означає, що "Укрзалізниця" буде зобов’язана погасити всі борги ДП "Донецька залізниця", не отримавши при цьому від останнього жодного майна.

Наразі на тимчасово непідконтрольних Україні територіях знаходиться понад 20 тис. вантажних вагонів Укрзалізниці, майже 6 тис. вагонів інших власників, майже 6 тис. пасажирських вагонів та понад 300 локомотивів.
Сума фінансових зобов’язань ДП "Донецька залізниця" перед кредиторами перевищує 6,5 млрд грн, серед яких російські компанії: "Сбербанк" на суму 3,5 млрд грн, "ВТБ Банк" на суму 1,2 млрд грн тощо, та надані якими кредитні ресурси були використані ДП на придбання та оновлення основних засобів, які з початком війни залишилися в ОРДЛО.

Укрзалізниця наголошує, що таке рішення ставить під загрозу фінансовий стан та стабільність функціонування товариства та просить владу втрутитися в ситуацію.

❗️За 5 місяців 2020р Україна вдвічі збільшила імпорт російських товарів агровиробництва.

❗️Мінюст пропонує скасувати люстрацію усіх комуністів.
Міністр юстиції Денис Малюська виступає за те, щоб скасувати люстрацію чиновників Компартії і тих, які працювали за часів СРСР, а також застосовувати індивідуальний підхід для люстрації інших службовців.
Джерело: виступ Малюськи у Конституційному суді щодо закону про очищення влади 24 червня.

❗️Суд відкрив справу про зміну наглядової ради Приватбанку.

Влад Пономар