"Нацрада імені Зеленського" - Андрій Смолій

"Нацрада імені Зеленського" - Андрій Смолій

Ще одна реальна зрада. І ця зрада знову від Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення та її складу.

Пам‘ятаєте як влітку Нацрада почала саботувати Закон про мову та закривати очі на порушення телеканалів?

На цей раз мова йде про конкурс на нові радіочастости. І думаєте Нацрада на чолі з Герасим‘юк вчинили з точки зору патріотизму? Знов ні. Знову те ж саме: договорняки не на користь українського.

Замість нової україномовної станції «РадіоТочка», яку представив «Суспільний мовник» знов вибрали…Шансон, Перець ФМ, радіо «Пятніца» та ще низку мовників, в ефірі яких 50-60% - російськомовна музика, зокрема в ефірах транслюються і відверті рашисти з держави-агресора.

Натомість Суспільне пропонувало створити радіо УКРАЇНОМОВНОЇ ретро музики, яку держава чомусь вперто не бачить. Але Нацрада відмовилась надавати частоти новому 100% україномовному радіо з 100% україномовною музикою.

Аналогічна ситуація і щодо інших Суспільних мовників: Українського радіо, Радіо Культура та Радіо Промінь. Замість цих також 100% україномовних станцій вибрали приватні.

❗️Наприклад, трохи фактажу:

У Коростені на Житомирщині отримало частоту радіо "Перець FM", а не суспільне Радіо Культура.

❗️На 87,6 FM у Житомирі звучатиме «Радіо Шансон», а не суспільне Українське радіо, яке теж подавалось на цю частоту.

❗️У Подільську на Одещині на 99.5 чутимуть Перець ФМ, а не суспільне Радіо Промінь, яке теж подавалося на цю частоту.

❗️Шансону також добудували мережу на цьому конкурсі у Кропивницькому і Олександрії,

Перцю ФМ також дали частоти у Дніпрі, Баришівці, Винарівці, Світловодську, Подільську,

П'ятниця тепер мовитиме ще й у Запоріжжі.

Загалом це десятки частот на користь тих хто відверто зневажає українську мову та україномовну пісню на догоду «русскому міру».

Ще більш ганебною є передача частоти 107.4 ФМ в Києві…якомусь невідомому «Море ФМ». А далі все стає зрозумілим: станція обіцяє транслювати «зірок кварталу 95». На цю частоту претендувало радіо україномовної класики «РадіоТочка».

Аналогічна ситуація на Закарпатті, де віддали частоти так званому «Захід Фм», яке пов‘язують Медведчуком, замість «Променя».

Одним словом, те що ми побачили в четвер та п‘ятницю на засіданнях «зеленої» Нацради - це суцільна зрада без перебільшення. І замість того, щоб дійсно боротись з інформаційним засиллям російського - влада навпаки його поширює.

Розгрібати нам це все доведеться ще довго і довго. А члени Нацради імені Зеленського мають понести відповідальність за весь свій саботаж Законів та здорового глузду.