"«Нафтогаз» спрямував до Стокгольмського арбітражу новий позов до «Газпрому» на $12 млрд" - Влад Пономар

"«Нафтогаз» спрямував до Стокгольмського арбітражу новий позов до «Газпрому» на $12 млрд" - Влад Пономар

«Нафтогаз» спрямував до Стокгольмського арбітражу новий позов до «Газпрому» на $12 млрд. Загальна сума вимог до «Газпрому» становить вже $22 млрд!

Голова правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв зазначив, що російська сторона пропонує "Нафтогазу" обнулити майже $3 млрд за Стокгольмським рішенням і відмовитися від позову ще на $12 млрд. До того ж АМКУ пропонується відмовитися від штрафу на близько $7 млрд.

"Разом - $22 млрд - "понять и простить". Шукаю і не знаходжу в озвучених в медіа пропозиціях зустрічні кроки Росії на співставні суми. Хіба так виглядає обнулення взаємних претензій?
..Ми готові домовлятися про продовження транзиту. Наша позиція в цьому питанні повністю збігається з позицією Єврокомісії.
Росія – проти, її лякає «вакханалія в Стокгольмському арбітражі». Звичайно, рішення найавторитетнішого європейського арбітражного суду можна називати «вакханалією», але тоді постає логічне питання - навіщо Газпром минулого року ПЕРШИМ ініціював в Стокгольмському арбітражі два нові процеси проти Нафтогазу?
Ми готові до конструктивного співробітництва заради продовження транзиту, але будемо й надалі наполегливо та ефективно захищати як національні інтереси, так і інтереси Нафтогазу." - додав Голова правління НАК "Нафтогаз України".

Влад Пономар