Нагріли руки на коронавірусі? Сенаторів США закликають до відставки

Нагріли руки на коронавірусі? Сенаторів США закликають до відставки

Членам Конгресу, співробітникам Конгресу і федеральним службовцям забороняється використовувати інсайдерську інформацію у своїх фінансових інтересах.

Численні амерцканські оглядачі та політики закликають провести розслідування щодо законодавців, яких обвинуватили у інсайдерській торгівлі

Республіканка Келлі Лоффлер, яка представляє у Сенаті штат Джорджія, стала другим сенатором, який продав свої акції негайно після секретного брифінгу для сенаторів про майбутню фінансову катастрофу у зв'язку з пандемією коронавірусу. Про це повідомило видання The Daily Beast. Обох законодавців закликають подати у відставку.

За даними The Daily Beast, Лоффлер, яка входить до сенатського Комітету з охорони здоров'я, позбулася акцій на «мільйони доларів» протягом декількох тижнів після того, як у Сенаті провели секретну нараду про можливі наслідки пандемії.

У четвер увечері Лоффлер написала у Твіттері наступне пояснення: «Я не ухвалюю інвестиційних рішень щодо свого портфелю акцій. Інвестиційні рішення ухвалюються кількома сторонніми консультантами без мого або мого чоловіка відома». Вона назвала звинувачення на її адресу «безглуздою і безпідставної атакою».

Чоловік Лоффлер, Джеффрі Крейг Спречер, є головою Нью-Йоркської фондової біржі.

Членам Конгресу, співробітникам Конгресу і федеральним службовцям забороняється використовувати інсайдерську інформацію у своїх фінансових інтересах.

За інформацією The Daily Beast, Лоффлер та її чоловік здійснили 29 операцій з акціями після зустрічі, яка відбулася в Сенаті 24 січня. Тільки дві угоди були продажами. Одна з угод з купівлі акцій була пов'язана з технологічною компанією, яка продає програмне забезпечення для дистанційної роботи.

Новини про фінансові операції Лоффлер з'явилися за кілька годин після повідомлення про подібні кроки, зроблені сенатором Річардом Барром, республіканцем з Північної Кароліни, який був присутній на тому ж січневому брифінгу в Сенаті.

Барр оприлюднив заяву у відповідь на звинувачення на його адресу, у якій заявив, що при ухваленні рішень покладався виключно на публічну інформацію та повідомлення у ЗМІ. Він також заявив, що звернувся до голови сенатоського комітету з етики з проханням провести "відкритий та повний розгляд ситуації в умовах повної прозорості".

Між тим канал Fox News повідомляє, що сенаторка від Демократичної партії Файнстін, інші законодавці також продавали акції перед обвалом фондових ринків через коронавірус.

Численні оглядачі, політики закликають провести розслідування щодо законодавців, яких обвинуватили у інсайдерській торгівлі.

"Сенатори Барр та Лоффлер мають бути розслідувані владою та сенатським комітетом з етики. Якщо докази вкажуть, що вони вдались до інсайдерської торгівлі, вони мають бути звинувачені та постати перед судом", - заявив Хуліан Кастро, колишній чиновник адміністрації Обами та екс-претендент на номінацію від Демократичної партії на виборах президента США 2020.

"Члени Конгресу винні в інсайдерській торгівлі мають бути притягнуті до відповідальності. Мені байдуже, чи вони республіканці, чи демократи. Годі вже", - твітує консервативний коменатор Нед Рюн.

Між тим журналіст видання The Daily Beast Лахлан Маркі закликав звертати увагу на загальну картину операцій з акціями законодавців, він відзначає, що операції кількох сенаторів, включно із згаданою вище Файнстін, не можуть бути прямо пов'язані із брифінгом, який отримали законодавці. На думку Маркі, операції з акціями законодавців, які ставляться під питання відрізняються від ситуації із Барром та Лоффлер.