"Нам їх не зрозуміти" - Тамара Горіха Зерня

"Нам їх не зрозуміти" - Тамара Горіха Зерня

Лукашенко щось там вчора вчергове ляпнув про Зеленського та Україну у притаманній йому колгоспній стилістиці. Просто неймовірно, як з чоловіка злітає пилок цивілізації, коли чоловік – психопат, і під ним хитається крісло.

Ми спостерігаємо за цими одкровеннями, цінуючи моменти небаченої політичної відвертості Лукашенка та його російських патронів.
Але коментуємо не для біснуватого колгоспника, а для білорусів, з якими у нас іще збереглися більш-менш конструктивні канали комунікації.
Менше читайте радянських газет.
Коли вам говорять, що Україна «проскакала» чи «злила» свій Майдан, просто подумайте про те, що наразі ми маємо шостого президента. І що всі п’ять попередніх були РІЗНИМИ людьми.
А після шостого у нас буде Сьомий. А потім Восьмий, Дев’ятий… І вони також будуть різними людьми, але за кожним стоятимуть голоси реальних виборців і реальна більшість бюлетенів, відданих на виборчих дільницях.


І те, що у Зеленського відбувається падіння рейтингу, це звичайно неприємно для Зеленського, але цілком нормально для українців. Для нас нема біди у проведенні дострокових перевиборів, буде суспільний запит – будуть дострокові, от і все.

І білорусам, і росіянам складно це уявити, вони просто не розуміють, що таке жити у країні, де є реальна політична боротьба. У країні, де існує громадянське суспільство. Де політики враховують інтереси груп впливу, і де на кожен різкий рух знаходиться противага.

Ми вболіваємо за білоруську опозицію, якою б дивною вона нам не здавалася. Ми могли б дати кілька порад, але тримаємо їх при собі, бо нам ясно дали зрозуміти, що досвід «майданутих» у Білорусі не потрібен.

Нам шкода, що тридцять років після здобуття незалежності сусідній народ провів в оціпенінні. Ми не розуміємо, як можна було проґавити катастрофу такого масштабу у себе під носом.
Ми сповідаємося, що у вас все таки з’явиться хтось, хто наважиться засудити антиукраїнську риторику Лукашенка і сказати сакральну фразу «путін – х#ло»

Тамара Горіха Зерня