Напередодні голосування Колегії вибірників Президент Трамп продовжує заперечувати результати виборів

Напередодні голосування Колегії вибірників Президент Трамп продовжує заперечувати результати виборів

За день до того, як Колегія вибірників збереться, щоб офіційно оголосити Джо Байдена новим президентом країни, Дональд Трамп продовжує заперечувати результати президентських виборів від 3 листопада.

«Це не кінець», - сказав президент Трамп в інтерв’ю на каналі Fox News в неділю. «Ми продовжуватимемо, ми будемо іти вперед. У нас є численні справи на місцях. Як ви знаєте, у деяких штатах, які були обдурені і пограбовані, ми перемогли у кожному з них. Ми перемогли в Пенсильванії, ми перемогли в Мічигані. Ми отримали значну перемогу в Джорджії», - додав президент США.

Тисячі прихильників Трампа напередодні зібралися у Вашингтоні, щоб підтримати невдалі зусилля президента щодо перегляду його поразки на виборчих дільницях.

Президентські вибори в США не є завершеними до тих пір, поки не проголосують всі наділені конституційним мандатом вибірники від 50 штатів. Кількість вибірників від штату залежить від чисельності населення штату і від кількості законодавців, які направляються їм в Конгрес.

Вибірники від кожного штату (за винятком двох штатів в країні) голосують відповідно до того, як проголосувало населення їхнього штату. За результатами сертифікації голосування всіма штатами, в активі Байдена - 306 голосів вибірників, це на 36 голосів більше, ніж необхідно для перемоги.

В активі Трампа - 232 голоси вибірників. За відсутності затримки, яку може санкціонувати суд, вибірники, як очікується, в понеділок офіційно оголосять Байдена переможцем.

Федеральні суди і суди штатів раніше відкинули десятки позовів, поданих Трампом і його прихильниками в кількох штатах, в яких - з різним відривом - здобув перемогу Байден. Юристи президента позовами до суду намагались переглянути або анулювати результати голосування.

У минулу п'ятницю Верховний суд відмовився розглядати позов штату Техас, що мав заклик оголосити недійсними результати виборів в чотирьох штатах.

Трамп, однак, дав зрозуміти, що не змінив своєї позиції. «Ми тільки почали боротьбу», - написав він у «Твіттері» в суботу. «Я виграв вибори з великим відривом», - додав він пізніше.

Трамп зробив ці заяви в момент, коли тисячі його прихильників зібралися у Вашингтоні, закликавши президента залишитися на посаді. Подібні акції пройшли в кількох штатах, де команда юристів Трампа безуспішно намагалася оскаржити перемогу Байдена.

Між прихильниками і опонентами Трампа сталися сутички.Як повідомив департамент поліції міста Вашингтон, чотири людини були госпіталізовані з ножовими пораненнями і двадцять три заарештовані.