"Напророкував" - Карл Волох

"Напророкував" - Карл Волох

Чимало людей жахнулися через різкий стрибок кількості депутатів без вищої освіти в лавах обранців від нової партії влади. Інші відповідають, що, враховуючи якість українських вишів і рівень корупції в них, це ні про що не говорить. Почасти це правда: наявність диплома в багатьох випадках не дає жодних гарантій освіченості його власника. Але ж відсутність такого, як правило, говорить багато про що, особливо, про зневагу до освіти як такої.
Втім, ще більше мене вразила в майбутній фракції тріумфаторів кількість «безробітних». Сподіваюся, ми з вами ясно розуміємо, що мова не про гоумлесів чи людей, облікованих на біржі праці. А про тих, хто спокійно заробляє гроші або неофіційно, не сплачуючи копійки в бюджет і пенсійний фонд, або й відверто кримінально. Ви хоч уявляєте рівень свідомості, порядності і законослухняності цих людей, яким зараз буде довірено розпоряджатися трильйонами гривень наших з вами податків, реформувати і контролювати правоохоронні органи і суди чи фінансову та економічну системи? Збіговисько абсолютно випадкових людей без жодної ідеології чи принципів, без елементарних знань і досвіду в політиці чи держуправлінні, об‘єднаних тільки жадобою влади і легких грошей - ось що ми отримали.
Два роки я постійно просив усіх критикуючи парламент пам’ятати, що наступний буде набагато гіршим. Але жодної миті не міг уявити, наскільки.

Карл Волох