"Народжений повзати" - Елена Кудренко

"Народжений повзати" - Елена Кудренко

Він "цивільний". Причому на нижчому рівні розвитку. І тому він до сих пір обертається в світі "цивільних", конкретно тих, хто в потоці інформації вибирає для себе розпродаж в модному магазині, або новину, за кого там вийшла заміж поп-зірка. По суті вся його команда до війни відношення не має, вона для них брудна, вони беруть її кінчиками пальців зі словом "фе" і відсувають від себе. Кудись на краєчок Донбасу, типу хай це "смердить" десь далеко. Подалі від ресторану "Велюр" і Конча-Заспи, від пляжів і дискотек. Від великого бабла і красивого життя.

Ось потік дорогих авто, елітні дівчата, чоловіки з дорогими годинниками і товстими гаманцями, ось безтурботна молодь, яка не здатна усвідомити вчинок агресора і відповісти на питання "чий Крим". І серед усього цього - група людей, прощаються із загиблим на Донбасі хлопчиною. Начебто ця група - сама в своїй війні і копошиться, а всі "нормальні" люди живуть своїм життям, окремо. Пара машин, з табличкою "вантаж 200", вливається в потік лексусів і мерседесів, скромно, тихо, відокремлено.

Так ось, він, здавалося б, верховний головнокомандувач, не з тими, хто ховає бійця. Він вибирає сторону "нормальних" людей, які йому ментально ближче. З товстими гаманцями і довгоногим ескортом. З байдужими дітьми і поверхневими інтересами. Вони ходять в ресторани, звідки ввічливо чи ні прогонять людину у військовій формі, "щоб не дратувати відвідувачів". Вони оточують себе "гідними", їхнього ж рівня, не дай Бог, не "майданутими", не тими, хто щось там щебече про якусь націю, честь.

І тому ці люди не помічають новини, що "десь там", в "іншому житті", вбили військового медика, порушили домовленості, поранили наших хлопців. Десь там волонтери пишуть про нові борти з бійцями, яких необхідно оперувати. Десь там, далеко від "нормальних людей" ...

Сказати, що я хочу бачити верховного головнокомандувача на фронті, щоб підтримував і мотивував бійців? Що хочу чути правильні слова, сказані не через день, не через тиждень, не через місяць, а миттєво? Що хочу бачити його роботу на міжнародній арені, щоб відчути, що він на своєму місці? Що бажаю розуміти, що таке поняття, як війна, йому ближче, ніж нагородити Потапа чи поцілувати в лоба Лисого?
А сенс?
Народжений повзати літати не зможе.

Елена Кудренко