"НАС ЗМУШУЮТЬ до МИРУ! Ціни піднімуть на ВСЕ. ДОБ'ЮТЬ податками. Корупціонери ВІДКУПЛЯТЬСЯ" - Віктор Бобиренко

"НАС ЗМУШУЮТЬ до МИРУ! Ціни піднімуть на ВСЕ. ДОБ'ЮТЬ податками. Корупціонери ВІДКУПЛЯТЬСЯ" - Віктор Бобиренко

Обговоримо найактуальніші теми тижня

- Нардепа з Сумщини, Задорожного, від "Слуги народу" спіймали на здирництві. Як на це реагують його виборці? Чи задоволені вони обранцем?

- При цьому Задорожного не вигнали з фракції та не зняли з голови ТСК по питанню побудови оборонних споруд та дронів. Чи нормально це для держави, яка хоче стати членом ЄС?

- Центр Разумкова на замовлення видання “Дзеркало тижня” провів соціологічне дослідження щодо бачення українцями потенційних переговорів з Росією, ймовірних поступок агресору та можливості військової перемоги над ворогом. За результатами дослідження, відносна більшість українців (44%) вважає, що час для початку офіційних мирних переговорів України і Росії настав. Не погоджуються з цим 35%, не визначились 21% опитаних. При цьому 84% не погодяться офіційно віддати Росії українські території. Про що це свідчить?

- Верховна Рада підтримала у першому читанні законопроєкт №11340, який дозволятиме підозрюваним у корупційних злочинах чиновникам йти на угоду зі слідством та сплачувати штраф за скоєне правопорушення. Це фактично дозвол займатися корупцією за гроші? Як це вплине на боротьбу з корупцією в Україні? Чи будуть законопроєкти, які дозволяють відкупитися, якщо людина буде вбивати, гвалтувати та красти?

- Верховна Рада підвищила податки на паливо. Це призведе до здорощення всього в країні. Але люди не стали жити краще. Хтось у ВР про це думав? Саме цікаве, що рішення підвищити акцизний податок на пальне пояснюється необхідністю наближення українського законодавства до законодавства Євросоюзу. Цікаво, а наблизити незалежність судів чи боротьбу з корупцією до рівня ЄС не хочуть?

- Уряд схвалив проект закону щодо змін у Бюджет-2024, за яким бюджетні видатки зростуть на 500 млрд, при цьому передбачено підвищення податків на 140 млрд грн. Наскільки важливо сьогодні піднімати податки та чи витримають це українці?