"Наш Верховний Шашличник" - Джон Сміт

"Наш Верховний Шашличник" - Джон Сміт

"Зеленський посидів в кріслі Черчилля і хто б міг подумати: через два роки в парламенті Британії став цитувати Черчилля! Такі дикі паралєлі!" (Пристайко).

Ну а в 2014 став цитувати російську пропаганду з "я вас, бандеровцев, уже немного ненавижу", мабуть, бо посидів на ручках у путіна. Та так посидів, що ще й після 24 лютого хотів із ним домовитися про демілітаризацію-денацифікацію, не кажучи вже, що попереджень всіх сучасних Черчиллів про війну не хотів і чути, прямо як Черчилля - французи перед нападом гітлера.

Оце обрали посміховисько. Куди вітер подме - те і амплуа.

Тепер морщить попку наче він черчилль. От тільки Черчилль для свого образу прийняв участь в чотирьох війнах, а не був чотиричі уклоністом, мав декілька років військової служби, полон, втечу з полону, проведені військові операції, досвід успіхів і невдач і десятки років роботи "жирним політіком" (старим ліцом), який звик до роскошів, і вже точно не був нічиєю ручною іграшкою і не тінькав бомбоном на роялі. У Зеленського із цим спільного лише - "звик до роскошів". Хоча сумніваюся, що 8 відпусток за рік чи тихцем втечу в Оман під час війни дозволяв собі навіть Черчилль.

А ще Черчилль за 10 років до війни попереджав: "не вірте Гітлеру". Навряд тут є щось спільного з "домовтеся із ним по-середині".

А в Першу світову Черчилль не поникнув, коли фронти застрягли, а допоміг здійснити перелом: як глава Адміралтейства (флоту!) забезпечив винайдення танків ("сухопутних кораблів").

Порівняти це з Зеленським, який після першої ж невдачі контрнаступу став на себе не схожий, зник, спав з лиця, тупо профукав снаряди нетаньясі і не бореться за них, та ще й став кидатися на Залужного, який як раз і пропонує винайти якийсь новий засіб зламати рівновагу, як танки в свій час.

Саме тому Черчилль відомий висловом "кров, важка праця, сльози і піт". А зеля буде відомий через їхнє "двє-трі нєдєлі, максімум".

Але запитання мосєйчук і відповідь гостя, що Зеленського як Черчилля можуть піддати обструкції і викинути ще до закінчення війни - "Черчилль навіть на Потсдамську конференцію не поїхав" - ось це єдина влучна паралель з Черчиллем. Аж страшно, чи не почала Наташа Мосєйчук в помсту за боса у тюрмі тихцем пропаганду проти Вови. Після мародерства вовиних "свинарчуків", дійсно, бажаючих покінчити з цією корумпованою бандою все більше.