"Наша безпека - це тільки наша справа" - Богдан Буткевич

"Наша безпека - це тільки наша справа" - Богдан Буткевич

В історії з активізацією питання по наданню Україні АТАКМСів бачу продовження боротьби США і Китаю.

Поясню.

Отже, сьогодні зранку видання Financial Times повідомляє, що рашка на порозі підписання угоди з КНДР про постачання снарядів. РСЗО та ракет малої дальності.

До речі, саме це видання останні роки постійно видає різноманітні китайські інсайди і зливи з Пекіну. По суті, це ЗМІ є ретранслятором на Захід китайської позиції. Таке враження, китайці мають гарні контакти з керівництвом цього медіа. Це я так м'якенько скажу)

У відповідь на це американці тут же роблять злив, що рішення по АТАКМСам - на столі у Байдена.

Якщо вам здається, що ці 2 повідомлення не пов'язані - боюся, ви не розумієте суті глобальної гри. Частиної якої, на жаль, є і наша війна.

Тому сприймаю нові меседжі по американським ракетам в якості застереження Китаю від Вашингтону. Мовляв, якщо ваші п*здюки дадуть щось рашці - ми теж дамо українцям ракети. Якісні ракети, на відміну від північнокорейського мотлоху. І дамо українцям якісну перевагу.

От і побачимо, куди ця гра заведе.

Найгірше для нас те, що завдяки своїй "мудрій" політиці і всі 30 років, і останні 4 роки ми опинилися в ситуації, коли на всі сто залежимо від волі інших. Добре, що ця воля добра наразі. І що наші інтереси співпадають з американськими. Ну майже в усьому - окрім долі рашки.

Але все це має бути уроком для нас. Наша безпека - це тільки наша справа. І ніхто її за нас не зробить.

...А АТАКМСи нам дуже потрібні - в будь-якому разі. На вчора. Дайте дві.