"Наша нова реальність" - Тамара Горіха Зерня

"Наша нова реальність" - Тамара Горіха Зерня

Сьогодні, 30 грудня, за офіційними даними виявлено близько 8 тис. нових випадків ковіду. Це удвічі менше, ніж у пікові дні кінця листопада. Але одночасно кількість померлих за добу зросла на 32 %, а кількість госпіталізацій подвоїлася.
Це наша нова реальність, до якої потрібно звикнути якомога скоріше. Тому що це може для багатьох стати питанням життя і смерті.
Урядова статистика бреше.
Президент бреше у кожному відео зверненні.
Державний бюджет зверстаний і затверджений на основі брехливих показників, з дутими цифрами дохідної частини.
Люди старшого покоління чудово пам’ятають той дивовижний стан, коли ти одночасно живеш у двох країнах. В одній все колоситься і дозріває, плодоносить рекордними темпами, п’ятирічка за три роки, боротьба за урожай і передова доярка сидить у президії. У другій же країні знайомі приїжджали за маслом із Сум у Київ, тому що у Сумах масла не було. А за імпортну жувачку на стадіоні «Сакольнікі» у москві затоптали насмерть 21 людину.
З одного боку, тішить те, що люди почали якщо не прозрівати, то принаймні щось підозрювати. Ось не так давно МОЗ прозвітував, що у них кількість ліжок у стаціонарах зросла майже на 100 тис. за три дні. Але спробуйте з цим оптимізмом підійти до першого-ліпшого хворого, мовляв, чого ти кіпішуєш, ти у надійних руках Степанова, зараз тебе десь покладуть і чимось пролікують, абсолютно безкоштовно.


Сказати, яка буде реакція пацієнта?
Рік тому брехня з найвищих джерел викликала здивування, обурення та викривальні бажання. Зараз все простіше, ми пропускаємо її повз вуха, просто робимо позначку у пам’яті, щоб не забути це на майбутнє.
Зараз я не можу з впевненістю сказати, чи лишилися у нас хоч якісь джерела достовірної інформації. Сьогоднішній скандал із соцопитуванням КМІСу – іще одне тому підтвердження. Подивіться, там у них рейтинг опезеже за місяць зріс майже на 6 процентів, а Юрій Бойко тепер обскакав Порошенка у президентському рейтингу, а сукупний рейтингу Бойка-Медведчука (так, вони тепер у соціології ідуть від КМІСокремо) пробиває стратосферу, тобто Зеленського.
Ліза-Ліза, боже-боже… Якщо знаєте структури, які не згнили за час правління Зеленського і дотримуються хоч якихось професійний стандартів, - кидайте у коментарі.