"Наша Раша, дєвочка і шпагат" - найяскравіші цитати з прес-марафону Зеленського

"Наша Раша, дєвочка і шпагат" - найяскравіші цитати з прес-марафону Зеленського

Найбільш яскраві цитати з прес-марафону президента України Володимира Зеленського:

"Я хотів, до речі, вибачаюся, що я трохи запізнився, бо я хотів, чесно, я бігаю зранку, зараз є можливість, я переїхав у місто, і я зараз бігаю, тому я хотів прибігти. Але мені сказали, що це буде неповага до вас, що я буду в спортивній формі", - про запізнення.

"Я не встигаю жити, у мене немає часу до перукаря сходити", - про особистий час і графік.

"Я не готовий опубліковувати мої розмови... До чого призведе публікація моїх розмов з Путіним? Чи призведе вона до будь-якого продовження наших зустрічей? Ні", - про відмову публікувати стенграми розмов з президентом РФ.

"З моєю дружиною на 100% нечесна історія", - про занесення його дуржини Олени Зеленської до сайту "Миротворець".

"Я не працюю на олігархів і не домовляюся з ними", - про відносии з олігархами.

"Жити на Банковій? Щоб я з глузду з'їхав?" - про свої житлові умови.

"Я не хочу ламати цю партію... якщо вони самі почнуть їсти одне одного, я через рік їх розпущу", - про конфлікт всередині партії "Слуга народу".

"Він здоровий мужик, чесно, якби я не був президентом, я б йому, звичайно, відповів по-іншому... Він здоровий хлопець, він нападає... ну, він нападає, ну, дійсно це так... він стрибає. Вона не мала права, як прессекретар, так реагувати, но вона вже не змогла як людина по-іншому реагувати на пана Андрушка. Ну, ми ж всі люди, ми помиляємось… І я жива людина, з помилками і з будь-чим і вона така ж сама. Тому дєвочку, в цьому випадку, буду захищати", - про напад Мендель на журналіста Юрія Андрушка.

"Силою і дурень зможе", - про приїзд волонтерів і ветеранів у Золоте.

"Коли я прийшов, думав, що на другий день ми будемо всіх саджати. Але мені сказали, що президент не може впливати на правоохоронні органи", - про посадки корупціонерів.

"А якщо ходить бандит по вулиці? І мені дзвонять всі і кажуть, що ця людина вбиває, бреше, вона була депутатом. Вийдіть на вулицю і запитайте: Пашинський - це бандит чи ні? Запитайте у всіх. Я даю вам 100% - 100 людей запитаєте, 100 людей скажуть: "Так", - про арешт екснардепа Сергія Пашинського.

"Поки туди будуть приїзжджати різні люди з обох боків, які не хочуть розведення і будуть випадково пострілювати, розведення не буде", - про відведення українських військ з Золотого у Луганській області.

"Краще набирати людей не з політики, які будуть робити помилки, але ви не будете в них розчаровані", - про кадрову політику.

"З приводу Майдану і таке інше. Я нічого цього не боюсь. В будь-який момент в будь яку секунду, якщо цього суспільство захоче, щоб я не був президентом", - про можливість нового Майдану.

"Ми думаємо на тим, щоб наші ЗМІ з'явились на окупованих територіях...Але, почують нас чи ні - це тільки їх внутрішнє питання", - про трансляцію українських телеканалів на окупованом Донбасі.

"А якщо ти дивишся їх (російське телебачення, – ред.), то дивися, знаєте як, пам'ятаєте, як цей, Светлаков (герой актора "Наша Раша", - ред.), він завжди розмовляв з телебаченням? Тоді це теж вихід. Сиди поки що, поки що, поки немає там наших каналів, наших трансляцій, сиди і кажи: "Що ти брешеш? Я тобі не вірю. Скоро українці тут, наша влада з'явиться, скоро хлопці за нами повернуться". Це поки що такий захист", - про російську пропаганду в ОРДЛО.

"Я наче Ван Дамм, знаходжусь у конкретному шпагаті. Було б три ноги – на три б мене посадили", - про виконання Мінських домовленостей.

"Яким чином ми це припинимо? Це ми потім будемо обговорювати, які є плани, як ми можемо це зробити. Але головна моя мета, і це моя головна лінія. Я така людина. Я кажу, я хочу припинити цю війну, і я думаю, що саме це моя місія протягом цих п'яти років", - про встановлення миру на Донбасі.

"Доки на Донбас приїжджатимуть люди з обох боків і будуть випадково пострілювати, розведення військ не буде", - про розведення сил на лінії зіткнення.

"Було смішно, не всім, але. Але правда в тому, що він написав заяву не для того, щоб підколоти суспільство", - про заяву на звільнення від керівнка ОПУ Андрія Богдана.

"У нас було кілька дзвінків з президентом США, і я чудово розумів, що для нас завдання – зробити ці, я би їх назвав "втомленими", втомлені відносини між Америкою та Україною", - про відносини с Дональдом Трампом і США.

"Різні міжнародні партнери цікавляться питанням ПриватБанку. На зустрічах з ними я прямо питаю, чи хочуть вони, щоб я вливав якимось чином на цю справу. Мені завжди відповідають - ні, президенту краще не втручатися", - про можливість повернення ПриватБанку Ігорю Коломойському.

"Впровадження "формули Штайнмаєра" не відбулося. Воно може відбутися тільки у законі про особливий статус. Імплементація цієї формули – в законі. Тобто, "формула Штайнмаєра" набирає чинності тоді, коли набирає чинності закон про особливий статус. Саме такий порядок. Закон про особливий статус набирає чинності тільки після підпису президента України, як і будь-який закон", - про формулу Штайнмаєра.

"Я нікого не просив мене лобіювати. Моє прізвище фігурує в тому контексті, що він (Маркус Коен - ред.), нібито, за власним бажанням лобіював мої інтереси. Я не давав пану Коену вказівок, грошей, і не його просив ні про що", - про свого американського лобіста Маркуса Коена.

"Кого я призначив із родичів? Ви 30 років прожили у країні кумівства. Зараз ви кажете речі, після яких я мав би встати й піти. Кого з родичів я призначив? Назвіть прізвище мого родича, якого я призначив!", - про колег з "Кварталу 95" у владі.

"Ми знайшли взаєморозуміння з канцлером Німеччини. Мені не соромно ні за одне слово, сказане мною..." - про скандальну розмову з Дональдом Трампом, в якій у негативному ключі згадувалась канцлер ФРН Ангела Меркель.

"Богдан - це дуже фахівна людина", - про керівника Офісу президента Андрія Богдана.

"Мені не соромно ні за одне слово, сказане мною... Я ні в якому разі не хотів її образити. І я думаю, що я нікого не ображав, я не говорив про деталі", - про реакцію Меркель на скандальну розмову президентів України і США.

"Дякую, дуже приємно. Я ж скромна людина", - про встановлення світового рекорду на пресмарафоні з тривалості пресконференції.

"Я знаю, що там є гуманітарні питання, будуть також обговорюватися питання мови - щоб у них (Донбасу, - ред.) був статус російської мови як регіональної", - про можливу політику щодо Донбасу.

"Мені здається так, що ті, хто хочуть, потерплять", - про дозвіл на використання медичного канабісу в Україні.

"Я хороший президент" - про втечу з брифінгу щодо "формули Штайнмаєара" до дітей.

"Бабин Яр там? Передайте всім тим, хто там загинув, привіт!" - про своє зникнення після поверення з Генасамблеї ООН у США.

"Якщо б поїхав хтось, і щось там говорили, і якийсь був на моєму місці - ну просто дурачок, ну просто з глузду з’їхавший, якщо б він там підписав: "Нам пофіг на Донбас" чи написав: "Нам пофіг на Маріуполь", ну такий був дурачок, то ми б віддали його? Ми б там стояли і не віддавали свою землю і свою територію", - про акцію "Ні капітуляції!".

"Я позвонил президенту РФ Владимиру Путину. У нас произошел обмен. Все звонки совершал я. С меня корона не упадет", - про дзвінки президенту РФ.