Наслідки для України

Наслідки для України

Наше суспільство, а особливо влада, незаслужено мало уваги приділяє т.зв. "поправкам" до конституції РФ - а вони матимуть прямі наслідки для України та недвозначно вказують на продовження агресії проти нашої держави.

Поки Єрмак і Ко прекраснодушно звітував про "кроки до кроків для зустічі найвеличніших лідерів в нормандському форматі" - кремлівський куратор Козак вже ультимативно висунув вимоги "прийняти десятки законів для особливого статусу Донбасу і погодити їх з "республіками", та ще і зробити це до 6 липня.

Цей демарш українська влада пропустила повз вуха, але він базується якраз на закріпленні в "поправках" імперської політики Кремля, що розв'язує йому руки в діях, в тому числі і в Україні.

По-перше - Путін отримав диктаторські повноваження і буде президентом РФ до 2036 року.

А ще перед "референдумом", у своїй статті для Заходу недвозначно заявив про необхідність нового поділу світу.
Тепер він не обмежений в часі, і ніякого Зеленського з "міром" в його планах немає, гра в кошкі-мишкі продовжиться.

По-друге - "поправки" офіційно визначають РФ спадкоємницею СРСР та містять в собі повний набір імперських тез про "защіту русского язика", "общность народов" та "побєдобесіє" тощо.

Це прямі претензії на відновлення "союза нєрушимого", що без України неможливо, тому спрогнозувати посилення тиску на наш суверенітет нескладно.
Тим більше очевидна активізація проросійських сил, хвиля антизахідної пропаганди, підтягування представників зрадливої "еліти" та навіть встановлення впливів на українські державні органи.

І по-третє - "правки" фіксують перевагу російського права над міжнародним.

Тепер будь-яке рішення міжнародного суду РФ може ігнорувати, що взагалі ставить під сумнів сенс домовленостей з нею, бо при порушеннях впливати на їх виконання буде неможливо.
Це напряму стосується до "переговорів" по Донбасу і тим більше ситуації з анексованим Кримом - Путін не збирається домовлятися і дотримуватись ніяких міжнародних законів, бо глибоко зневажає нашу державу, а тим більше при такій владі.

Все це обнуляє наївні надії Зеленського і "команди" на досягнення "міра" без капітуляції - а вибудувана Петром Порошенком система глухої оборони та маштабної міжнародної підтримки з постійним санкційним тиском проти РФ суттєво послаблена діями "нових ліц".

Українське суспільство має визнати крах стратегії "переставанія стрєлять", дати оцінку брехливим передвибочим заявам "Зє-команди" та сприяти поверненню державницької міжнародної політики - інакше буде втрачена сама держава, в голові Путіна це вже відбулося.

Валерій Прозапас