Наступний тиждень буде найсумнішим для американців – головний лікар США Адамс

Наступний тиждень буде найсумнішим для американців – головний лікар США Адамс

Головний лікар США Джером Адамс у неділю сказав, що цей тиждень для «більшості американців за все їх життя» буде «найтяжчим і найсумнішим». Про це він сказав під час інтерв’ю на каналі Fox News.

«Це буде момент на кшталт Перл Гарбор, 9/11, тільки це не станеться в якомусь окремому місці, це зачепить усю країну», – сказав Адамс. Щоправда, він додав, що бачить світло в кінці тунелю, якщо кожен бути виконувати свою частину роботи.

На питання ведучого програми Кріса Волласа щодо просування президентом ліків проти малярії Гідроксіхлорохіну, хоча вони і не були затверджені для використання проти коронавірусу Адміністрацією з контролю за харчами та ліками, Адамс відповів:

«Ось, що ми порекомендували президенту. Коли люди опиняються у трагічній ситуації, ми хочемо, щоб вони мали змогу проконсультуватися зі своїм лікарем відносно будь-чого, що може врятувати їх життя. Ми почуваємось трохи у більшій безпеці щодо цих ліків, ніж щодо якихось нових ліків»

Щодо останньої рекомендації американця від Центрів з контролю та профілактики захворювань, Адамс сказав, що «маски не є заміною соціальному дистанціюванню».