"НАВІЩО ЇМ САНКЦІЇ РНБО?" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"НАВІЩО ЇМ САНКЦІЇ РНБО?" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Здається, я зрозумів навіщо Офіс президента затіяв цю бодягу з санкціями РНБО. Від самого початку я збагнути не міг, чому санкції проти його телеканалів та бізнесів (хай малої їх частки) у Віктора Медведчука викликали олімпійський спокій? Він не галасує, не подає в суди, не дає громових інтерв’ю. А загадок стає все більше.
Щойно РНБО впровадив санкції проти 19 компаній, що працюють у сфері користування надрами. А серед тих компаній – така маленька й непримітна фірма «Геофорс». Ви певно про таку й не чули, тому розповім детально.
«Геофорс» - компанія родичів Юлії Тимошенко. Засновниками компанії в рівних долях були Олександр Тимошенко (чоловік), Євгенія Тимошенко (донька) і Людмила Телегіна (мати екс-прем’єра). Основною сферою діяльності «Геофорсу» був видобуток електроенергії на геотермальних джерелах Кримського півострову. Після окупації Криму, «Геофорс» своєї діяльності не згорнув. Водночас фірма з такою самою назвою з’явилася в Росії - ООО ПК «Геофорс», зареєстрована у підмосковних Хімках. Характерно, що з компанією пов’язували Олександра Вершиніна, колишнього ФСБшника і члена ради директорів «Генбанку». На момент окупації Криму Росією, співвласником «Генбанку» був Артур Чечьоткін – зять Юлії Тимошенко.
В пресі вже встигли пов’язати санкції проти «Геофорс» із відкликанням Юлією Тимошенко всіх правок до законів про ринок земель. Але от біда – санкції були впроваджені вже після того, як «Батьківщина» розблокувала прийняття земельних законів. І це не єдина дивина. Фірми «Геофорс» вже не існує – вона поміняла назву на «Атлантік Інвестменс», займається тепер консультуванням з питань комерційної діяльності, і родичів Юлії Тимошенко там більше нема. Доречне питання – чому фірма аж так круто змінила діяльність? Хто її власник нині? Чому просто не створили з нуля нову фірму?
І головне – чому проти цієї фірми РНБО впровадила санкції? Який стосунок вона має до користування надрами зараз? Ймовірну версію мені зразу озвучили знайомі підприємці – її підтвердило рішення Шевченківського суду про арешт і передачу держагенції АРМА 100% акцій підприємства «МоторСіч». Екс-віце-прем’єр Павло Розенко назвав це рішення нечуваним дарунком китайським інвесторам, які зараз судяться з Україною в міжнародному арбітражі. Тепер вони з легкістю відсудять у України і свої акції, і ще $3,6 мільярдів компенсації. «Боржомі» пити буде пізно – після свавільного, всупереч Конституції відсторонення Зеленським голови КСУ, зелена команда вже не доведе, що судова влада в Україні – незалежна гілка. Факт захоплення підприємства – очевидний.
Але по «МоторСіччю» є хоча б рішення суду. У випадку з каналами Медведчука, нафтовою трубою та всіма фірмами на які накладені санкції, нема взагалі нічого крім рішення РНБО. Ба-більше. Минуло більш ніж 1,5 місяці відтоді як на ТБ-канали наклали санкції за звинуваченням у фінансування тероризму – але Медведчуку і Козаку не оголошено жодної підозри! Жоден суд не підтвердив рішення РНБО. Що це означає?
Це означає, що за якийсь час власники всіх компаній, що потрапили під санкції, попрямують до європейських судів з позовами проти держави Україна за збитки завдані їм санкціями РНБО. І суди ті вони виграють. В тому числі – фірма Юлії Тимошенко. Україна Медведчуку, Козаку, Тимошенко та іншим дивовижним особам буде змушена платити компенсації! Бо якщо Україна не заплатить – з молотка підуть закордонна нерухомість, кораблі, літаки, тощо. Держава від суду не втече.
Обвалиться вся ця радість на голову тої влади, яка прийде на заміну нинішній.
Санкції РНБО у патріотичної спільноти викликали щире захоплення. Всі ці люди не розуміють, що аплодують вони борговій пастці, в яку Україну тягне її чинне керівництво. Пастці, яка угробить наше майбутнє на десятиріччя.