"НАВІЩО МОСКВІ ПЕРЕМИР'Я?" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"НАВІЩО МОСКВІ ПЕРЕМИР'Я?" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Зеленському треба негайно звільняти Єрмака, та гнати від себе Сивоху та всіх інших «переможців» які щойно домовилися в Мінську про «повне припинення вогню», аж до заборони вести розвідку, використовувати БПЛА та снайперів. Хвалячись «проривом» і «замиренням», шоумен, що випадково потрапив у президентське крісло, не розуміє що щойно його зловили у грандіозну пастку.

Таких угод про припинення вогню вже було 100500 і щоразу вони завершувалися одним і тим самим – терористи ДиРи і Луганди стріляли, нахабніли, стріляли ще сильніше, нахабніли ще дужче і зрештою ЗСУ дозволяли стріляти у відповідь. Якщо тут буде все те саме, Зеленського перед виборів з усіх боків будуть шпетити, «перемир'ям» яке вартувало життя українським солдатам. Але.

Уявимо на хвилинку, що Москва справді забезпечить виконання замирення. Питання – навіщо їй це? Для цього раджу пригадати, як у жовтні 2014 року перед виборами у Верховну Раду терористи Луганди оточили 32-й блокпост з бійцями 80-ї бригади, і як цю тему обсмоктували всі мережеві всепропальщики і всі ЗМІ разом узяті. Ця провокація, явно коштувала Блоку Петра Порошенка добрячого відсотку голосів на виборах.

Очевидно, напередодні місцевих виборів Москві нічого не заважає висунути Зеленському якусь умову, пригрозивши в разі невиконання влаштувати на фронті таке загострення, що приниженим себе відчує навіть фанатичний прибічник Зеленського. Або кілька загострень водночас. Москва – може. Якби з підлості проводили змагання, заселенці Кремля головували б журі.

Що це може бути за умова? Та що завгодно. Дати воду у Крим. Відкликати позови України у міжнародні суди. Злити якісь позиції України в справі МН-17. Що завгодно. Якщо Зеленський не зробить – на виборах вся країна обговорюватиме чим завершуються зелені мирні ініціативи. Те що рейтинги зелених далеко не ідеальні – і так очевидно. А тут буде щось співставне зі «скандалом свинарчуків» перед виборами президента у 2019 р.

Треба розуміти, Зеленський для Москви – лише інструмент. Москва не отримала наразі того, чого хотіла здобути після виграшу зелених на виборах. Проблема Росії у тому, що зелені бояться спільноти патріотів і ветеранів, а Москві на це чхати з високої вежі. Те, як заповзято кремлівські телеграм-канали зараз піарять Шарія (а рейтинг через те росте в ОПЗЖ) говорить саме за себе. Зеленський для Москви – персонаж тимчасовий.

Нічого не поробиш. Зелених не раз попереджали, що «просто перестати стріляти» значить самим продатися в кріпацтво Москві. Якщо за рік зелені цього не збагнули – це їхні проблеми.

От тільки платити за політичну недолугість зелених будуть українські солдати.

Дмитро "Калинчук" Вовнянко