"НАВІЩО НАС СВАРИТИ З НАТО?" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"НАВІЩО НАС СВАРИТИ З НАТО?" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Пост з серії «Не можу мовчати». Мені сильно не сподобався вчорашній виступ Зеленського, де він заявив що кожний загиблий в Україні відучора гине з вини НАТО. Президент України в брутальний спосіб наїхав на наших союзників, і вже повірте – такого не забувають.

Безпольотна зона над Україною, забезпечена силами НАТО – це те що Україні зараз украй необхідно. Це те що переламало б хід подій. Україні зараз дуже важко. Аби добитися від країн НАТО безпілотної зони над Україною, зараз б’ються по своїх каналах і влада, і опозиція. Петро Порошенко, наприклад, проводить десятки переговорів щодня – переконує, доказує, вмовляє… І тут – Зеленський. З наїздом.

Давайте задамося питанням – а чому країни НАТО не впроваджують без польотну зону? Відповідь, а тому що Україна – НЕ член НАТО. А не член НАТО Україна тому, що більше половини наших громадян ще у 2013 р. ні в яке НАТО не хотіли. НАТО – це про спільну оборону країн-членів, а не про надання допомоги третім країнам. Логіка країн НАТО зрозуміла, у країн НАТО є власні громадяни та інтереси, вони ніяк не хочуть влазити у військовий конфлікт.

 І не тільки про Москву ідеться. Є ще Китай, у якого з країнами НАТО стосунки теж… м’яко скажемо. Участь НАТО на боці України змінить всю міжнародну архітектуру безпеки. Посварити зараз Китай з країнами НАТО – блакитна мрія Москви. Китай тоді зразу автоматично стане її союзником. Востаннє Москва і Пекін спільно погрожували всьому іншому цивілізованому світу в часи сталінізму. Країнам НАТО оця радість потрібна знову? Заради чого?

 На всі закиди Зеленського країни НАТО можуть відповісти дуже просто. Вони можуть нагадати, що в останні 3 роки керівництво України будувало траси (нині розчавлені в шмаття), а не систему ППО і не мережу польових укріплень які зараз могли б стримати ворога. Країни НАТО можуть нагадати, хто в Україні 2 роки поспіль зривав державне оборонне замовлення і не закуповував шоломи і броніки. Країни НАТО можуть нагадати, як монобільшість ще нещодавно, у відповідь на допомогу країн НАТО, сама звинувачувала їх у «нагнітанні військової істерії» та у «свідомій шкоді економіці України». Після такого потоку брутального грубіянства з боку ОПУ, країна НАТО мають всі підстави Україну просто послати. За відомим кораблем.

 Скажете, це не в їхніх інтересах, бо вони будуть наступні? Не смішіть. Країни НАТО чудово існували в ті часи, коли не тільки Україна і країни Балтії, а й Польща, Румунія та Чехія були сателітами совка – це називалося Холодною війною. Країни НАТО з такою Росією живуть останні років 600, для довідки.

 Нам це треба усвідомлювати, аби розуміти як спілкуватися з країнами НАТО. Не вони нам зобов’язані, а ми прохаємо в них допомоги. І нам щастить – НАТО як раз нам допомагає. До біса допомагає. Саме НАТО місяцями попереджало нас про підготовку Росії до війни – коли в ОПУ реготали та глумилися з їхніх попереджень. Саме НАТО надає нам «Джавеліни», «Нлоу», «Стінгери», боєприпаси, медичку. Саме країни НАТО приймають наших біженців. Саме НАТО стає на горлянку своїм економічним інтересам і свідомо іде на безробіття в своїх країнах, аби душити Москву санкціями. Нам мало? Може давайте вимагати аби НАТО ще й воювало за нашу країну замість нас?

  Заява Зеленського безумовно сподобається його виборцеві, але вона уже переполошила багатьох експертів. Експерти гарно знають – Зеленський починає махати кулачком у бік Заходу щоразу як йому треба на когось перекласти провину. Доречне питання – до чого нас готує президент? Чому він саме зараз заходився шукати винних?

 І ще. Прямим висновком з вчорашньої заяви Зеленського є: «А навіщо нам таке НАТО?! Може ми самі?» А це як називається? Позаблоковий статус України. Це саме те чого від України добивається Путін і його українські посіпаки. Чи розуміє президент, що не можна зараз гратися ТАКИМИ матеріями?

 Скажете не треба нагнітати? Не на часі? Злагода-єдналка? А сварити Україну з країнами НАТО треба?