«Навіщо створили міф про "просвітників" Кирила і Мефодія"» - Павло Бондаренко

«Навіщо створили міф про "просвітників" Кирила і Мефодія"» - Павло Бондаренко

Зараз я напишу про речі, котрі для більшості здадуться божевільними вигадками. Це нічого. Так і має бути. Просто нас ЗМУСИЛИ вірити у офіційні міфи. Наприклад, уявляти наших пращурів саме так, як на картинці: нестриженим неголеним немитим дикуном (обов`язково у лаптях), котрий моляться обкладеному людськими черепами дереву із осиним гніздом на гілці.

Сьогодні Україна, Болгарія, Північна Македонія, Росія відзначають день слов'янської писемності та культури.
1992 року у Москві на Cлов`янській площі навіть пам`ятник Кирилу і Мефодію відкрили.
Але знайте: ЦЕ ВСЕ БРЕХНЯ.

По-перше, ані болгари, ані росіяни за походженням слов`янами не є. Болгари слов`янізовані у VІІІ-Х століттях тюрки, а росіяни - слов`янізовані у ХV-ХVІІІ століттях угро-фіни і балти.

По-друге, задовго до того, як народилися Кирило і Мефодій, наші пращури мали власну писемність. Про це давно відомо. Про це свідчив арабські мандрівник та історик Аль Мас`уді у своєму знаменитому творі "Золоті копальні й розсипи самоцвітів" та письменник Х-го століття Ан-Надім.
Про це є багато інших свідчень.

Насправді усе було не так.
Євангеліє та Псалтир, писані "руськими письменами", Кирило знайшов у Херсонесі, там же якось "спіймав" чоловіка, котрий володів "руською" мовою. Спілкуючись із ним та розібравшись у письменах, коїми було написано ті книги, Кирило почав створювати на їх базі "власну" абетку.

Простіше кажучи, нічого він не створював, а лиш привласнив давню абетку наших пращурів.
Адже досі вчені навіть не можуть встановити "кирилицю" чи "глаголицю" створили брати Кирило і Мефодій. І оригінали їхніх творів чомусь "не збереглися".

І ще одне, що є дуже важливим: навчившись руській мові та здобувши Євангеліє, написане цією мовою, Кирило разом із братом створювали абетку та перекладали Євангеліє НЕ ДЛЯ НАШИХ ПРЕДКІВ, а для моравців.

До речі, з їхніх імен у декого може виникнути враження, що вони слов`янами були. Та нічого подібного. Були вони греками. Візантійцями. Одного звали Костянтин, а другого Михаїл. І проповідували вони серед слов`ян із благословіння Папи.

До речі, за ті знайдені Євангеліє та Псалтир Кирила ледь не піддали анафемі. Але пізніше Папа забрав ті книги, відслужив над ними службу (визнавши тим самим їхню канонічність) й потім вони... безслідно зникли.
А натомість з`явилася історія про наших диких пращурів, котрі читати-писати та рахувати на пальцях не вміли.

Навіщо ж створили міф про "просвітників" Кирила і Мефодія? Навіщо намалювали міф про дику язичницьку Русь, котра не знала грамоти й молилася пенькам, болоту та різьбленим липовим колодам?

А щоб приховати той факт, що Русь давно була охрещена. І не про "фейкове" хрещення Аскольдове йдеться.
Що Русь хрестилася НЕ від Константинополя і НЕ від Риму. Більше того, тоді ні в Римі, ні в Константинополі ще не була навіть єпископів.

А Москва взагалі до цього не має жодного стосунку. Бо на її місці тоді болото булькало, а місцевий люд ловив один одного на їжу, як зазначає Геродот.

Павло Бондаренко