"Навіщо відкрили міст у Крим?" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"Навіщо відкрили міст у Крим?" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

На цікаву обставину звернув увагу Литовченко у «Вата.ТВ». 30 квітня російський уряд видав Розпорядження за яким роботи із забезпечення безпеки транспортного переходу Керченського мосту зсунуто на 30 вересня – для автопокриття, і на 1 грудня 2019 р. – для мосту взагалі. Вже 15 травня Путін відкрив Кримський міст. І російський уряд своє розпорядження – НЕ відмінив.

Тобто виходить так, що Москва відкрила рух по мосту за безпеку якого вона НЕ несе відповідальності? З якою метою?

Ще одне. Російська преса зараз хором обговорює системи безпеки Кримського мосту – мовляв клята Україна спить і бачить як би міст підірвати. Побоювання очевидне, якщо навіть гіпотетично уявити собі, що нам удасться пошкодити міст – для нас це знесення самобуду, а для світу – внутрішня справа України. Бо для всього світу Крим – український, а побудований Москвою міст – типовий самобуд. Москва ані в суд на нас подати не зможе, ані офіційні претензії пред’явити.

Скажу чесно – я сильно сумніваюся, що ми здатні здійснити підрив, або якесь інше пошкодження цього мосту. Я знаю як підривали залізничні мости у Другу Світову війну – там цілі операції проходили. Ми зараз навіть гіпотетично таких можливостей не маємо.

Проте! Тепер будь-яку аварію на небезпечному мосту можна буде залюбки списувати на українську диверсію – звісно, «кляті укропи» все спростують, а клятий Захід – не помітить. Українські ДРГ – всюдисущі, кожен терорист ДиРи те підтвердить. В разі ж якщо в наслідок аварії на мосту загинуть люди – згадуємо розпорядження уряду РФ. Типу – хто росіян примушував кататися по небезпечних мостах?

Зважте. По мосту, за безпеку якого Москва офіційно відповідальності не несе, лише за перший день проїхали 20 000 авто, за російськими даними. Це – навантаження, вібрація. І так – день за днем. Протягом усього літа. Наслідки – зрозумілі?

І отут – саме цікаве. Ви знаєте, для фірми-підрядника Кримський міст який постійно тріщить, просідає і хитається – набагато вигідніший, ніж міст який просто виконує свої функції. Чому? Бо гроші підряднику на ремонтні, і додаткові будівельні роботи виділятимуть зі свистом – сам Путін відкрив міст! Іміджевий проект! А враховуючи те, що головний підрядник – фірма тренера Путіна зі дзюдо… І враховуючи параною Путіна щодо іміджевих проектів…

Шановні, це ж не міст – це клондайк! Будівництво – без кінця!

Звісно – допоки бюджет РФ гроші даватиме.

Дмитро "Калинчук" Вовнянко