Навіть після вакцинації від Covid-19 бажано носити захисні маски і тримати соціальну дистанцію

Навіть після вакцинації від Covid-19 бажано носити захисні маски і тримати соціальну дистанцію

Захисні маски та соціальна дистанція будуть необхідними навіть після того як з'явиться вакцина від коронавірусу. Про це у неділю, 15 листопада, заявив головний інфекційний лікар США Ентоні Фаучі.

“Я б рекомендував людям не відмовлятися від усіх заходів охорони здоров’я лише тому, що ви отримали вакцину (від коронавірусу - ред.)”, - заявив Фаучі в інтерв’ю телеканалу CNN.

“Тому що навіть якщо загалом для населення вакцина може бути ефективною на 90-95%, ви не завжди знаєте, наскільки вона ефективна для вас”, - додав головний інфекційний лікар США.

Фаучі також сказав, що сам він, як тільки отримає вакцину, не зможе спокійно відмовитись від усіх захисних засобів.

Якщо загалом вакцина ефективна на 90-95%, ви не завжди знаєте, наскільки вона ефективна для вас.
Ентоні Фаучі

За словами лікаря, вакцина дозволить розслабитись і зніме тривогу через можливість заразитись, втім він не рекомендує повністю відмовитись засобів захисту в час пандемії.

Раніше компаній Пфайзер заявила, що їхня вакцина під час випробувань показала 90% ефективності. Компанія планує до кінця місяця подати заявку на затвердження в Адміністрацію з контролю за продуктами харчування і ліками США, щоб отримати дозвіл на використання цієї вакцини у лікарнях.