"НАВІТЬ ЗБРЕХАТИ НЕЗДАТНІ" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"НАВІТЬ ЗБРЕХАТИ НЕЗДАТНІ" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"Неймовірно професійні" російські кібервійська вирішили жахливо обдурити українців, повідомивши ніби Володимир Зеленський закликав ЗСУ скласти зброю. Для цього ці гіганти думки зламали сайт каналу "Україна 24" і пустили "бігучий рядок". А коли це не дало ефекту, ці олухи виставили "діпфейк". Точніше - слабеньку претензію на діпфейк, бо називати ЦЕ діпфейком образливо для справжніх діпфейків. Переконаний, західні комп'ютерні фахівці ридали від ТАКОГО.

Я ніколи не був прибічником Зеленського, я завжди жорстко критикував його і його команду. Але те що Зеленський ні до чого такого не закликав - очевидно. І от чому.

От просто оцініть глибину думки того, хто придумав робити ОТАКЕ. Розумієте, ці люди ВСЕРЙОЗ думали, що українці побіжать складати зброю, якщо їм накаже Зеленський. Чому? Ну, якби їм Путін наказав, вони ж склали б?

Цим гігантам думки не прийшло в голову, що більше половини українців, навіть якби ОЦЕ справді було виконано якісно, в першу чергу кинулися б дивитися - а що з цього приводу кажуть Петро Порошенко, Юлія Тимошенко, Дмитро Разумков, Кіра Рудик тощо? В Україні президентом політика не обмежується. В Україні є ще й опозиція, яка теж має свою думку. І для багатьох українців думка опозиції дуже важлива.

Типам, які придумали таку примітивну брехню не спало на думку, що українці поцікавилися б думкою прем'єр-міністра та командувача ЗСУ, які звітують не тільки президенту, а й Верховній Раді. Обраній народом, на всенародних вільних виборах - так, на секундочку.

Їм не спало на думку й те, що українці просто засумнівалися б - а чи не фейк це? Бо українці регулярно проходять процедуру виборів і гарно знають до чого можуть вдаватися політики. Бо більшості українців очевидно, Володимир Зеленський і його команда просто не можуть виступити з ТАКОЮ заявою. Для них це буде політична труна і музика. І навпаки, це буде килимова доріжка у владу для опозиції.

Розумієте? Українська система влаштована так, що тут не можна робити значущих рішень одноосібно. Як мінімум, треба домовитися з опозицією, і ще невідомо яка опозиція тут краща - державницька чи популістична? У Зеленського в опозиції державники Порошенка, і тому він примушений демонструвати дива хоробрості і державницьку позицію. Бо інакше - не зрозуміють.

Але все це зрозуміло нам з вами. Бо ми живемо серед всього цього. Це взагалі незрозуміло особам, у яких вибори - це ритуал, передвиборча боротьба - це розпил бюджетів, парламент - не місце для дискусій, а опозиція має бути лише конструктивна, тобто це та сама влада. І президент при владі у них довше ніж був Брежнєв.

Осягнути їхнім примітивним мозком нашу політичну систему, для них так само складно як вивернути язика, аби промовити "лисиця везе паляницю на Укрзалізниці". Тому і діпфейки у них такі - халтурні.

Отакі у нас вороги. Збрехати якісно вони - і те не здатні.