"Найбільше правок в історії України..." - Влад Пономар

"Найбільше правок в історії України..." - Влад Пономар

До «антиколомойського» законопроєкту подали рекордну кількість поправок в історії - вже 6000. Цифра ще може зрости до 10 000.

«Станом на зараз у нас вже біля 6000 правок в банківський закон і, судячи по темпу, то фінальна цифра дотягне до 8000−8500 правок (хоча я досі вірю в потенціал колег та цифру 10К+). Цей об'єм тексту ще фізично важко звести, то очікувати засідання комітету раніше середи напевно не варто», —написав в Fb нардеп від Голосу, перший заступник голови комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Ярослав Железняк.

Нагадаю: Верховна рада розглядала правки до законопроекту про ринок землі в другому читанні з 6 лютого до 30 березня 2020р: правок було більше 4 тис.

До яких ще ініціатив окрім згаданих подавали найбільшу кількість правок (інфографіка):

До багатостраждального Виборчого кодексу, над яким депутати VIII скликання працювали кілька років, подали 4 тисячі 568 правок, і жодна з них не знайшла підтримки в залі. У підсумку на їх розгляд пішло три пленарних тижні, з початку червня і до 11 липня, коли закон ухвалили в другому читанні.
17 пленарних днів депутати минулого скликання витратили на розгляд законопроекту про українську мову. Вони розглянули майже 2,1 тисячі правок, і жодна з них не набрала в залі достатньої кількості голосів. Спікер Андрій заявляв, що ухвалення законопроекту затягують спеціально: «Вкладаються величезні ресурси, у тому числі і медійні, щоб зірвати ухвалення цього історичного закону».

Влад Пономар