"НАЙБІЛЬШИЙ КИДОК В ІСТОРІЇ про який попереджали" - Дмитро Чекалкин

"НАЙБІЛЬШИЙ КИДОК В ІСТОРІЇ  про який попереджали" - Дмитро Чекалкин

Оксана Забужко, квітень 2019.

Правда, якої годі укривати, полягає в тому, що з перемогою першого в новітній історії людства

Віртуального Президента (з обличчям актора Зеленського) Україні як незалежній державі, і всьому її людському ресурсу відповідно, загрожує вкрай серйозна небезпека.

Зеленський зовсім не збирається бути їм В РЕАЛІ Президентом, ні добрим, ні поганим. Його роль у цьому сценарії - продавець ілюзій, він - те обличчя ("своє", "домашнє", "звичне"), яке прибирає демон у казці, щоб йому відчинили двері на виборах 2019.

Після цього в наш дім безперешкодно ввалиться московська орда (можливо, що й дискретно, не до всіх одразу, і кожен, як у нацистській Німеччині, нічого не помічатиме, поки не валяться до нього особисто, але тоді вже буде пізно...)


Дмитро Дозінський, 2019 рік.

Я бачу, що до нашої з вами хати збираються впустити афериста.

Я ніколи не забуваю, що Кока-кола - це не Санта Клаус і бубонці, а газована вода з купою хімії.

Джонні Волкер - це не чувак, що крокує шотландським степом, а просто віскі. Я завжди дивлюся на етикетку у графу "склад".

А рекламні технології - це завжди брехня.

▪️Для мене цілком очевидно, що Зеленський - на 100% технології.

Все, що я знаю про Зеленського-політика, - це технології, які вивели його на перші місця у рейтингах.

Він стартував із великим плюсом. Але цей плюс він отримав зовсім не як політик! І це важливо.

▪️Ми вибирали між вином та рубероїдом - двома не порівнянними промовами. Звичайно вино викликає приємніші емоції, ніж рубероид. Але нам треба застеляти дах.

▪️Знаєте, що потрібно зробити, якщо вам потрібно застеляти дах, а продавцю потрібно продати вам вино? Треба перевести розмову до емоційного русла. Стартанула компанія.

Спершу градус ненависті підняли на рівень небувалий навіть для новітньої історії України. Потім підтримувалася температура.

▪️У принципі, ненависть до влади - це і є головний меседж Зеленського. Якщо ви тут подумали, що ваші уподобання до Зеленського засновані зовсім не на ненависті до Порошенка (персонально), я вас розчарую, зовсім і на ній.

▪️А якщо подумали, що почуття до чинної влади обґрунтовані, то я вас знову розчарую.

Три місяці тому у вас не було цих почуттів, емоцій та цих підстав. Вони зʼявилися нещодавно. буквально - із початком передвиборної кампанії Зеленського.

Можливо, вам це не очевидно.

І кампанія справді грандіозна. Ніхто вже не цікавиться, де в ній фейк, а правда.

▪️Дискурс перекладів на емоційну площину і далі ним керують розважальні технології. До цього додаються рекламний, вірусний маркетинг, чорний ПР. Всі тексти, що транслюються Зеленським, їхня емоційна куля, смисли, напрямок уваги глядача - у всьому цьому присутній жирний набір маніпуляцій.

▪️І це охренительно працює! Такого ніколи не було! Я бачив таке лише у кіно! Це виглядає чудово! Але це найбільший кидок в історії.

Можливо світовій. Я сам пишу рекламні тексти. Я добре відчуваю де і як можна використовувати маніпуляцію.

▪️Зараз я бачу шулера, який вже настільки зачарував жертву, що більше не стерегтись і карти з його рукава просто падають на стіл. Причому шулер, зважаючи на все, - не зелений. Я своїм професійним поглядом бачу, що нас на.бали

А мене ще жодного разу не намагалися на.бать заради мого блага.