"Їнцидент с короваєм і Сарою Нетаніягу: додам дві обставини" - Карл Волох

"Їнцидент с короваєм і Сарою Нетаніягу: додам дві обставини" - Карл Волох

Судячи зі стрічки в ФБ, пристрасті навколо інциденту с короваєм і Сарою Нетаніягу не вщухають. Тому, заради об’єктивності, додам дві обставини. 

Перша - на користь Сари. Людина, яка виросла в зовсім іншому культурному середовищі, цілком може не розуміти символічного значення хліба в українській церемонії зустрічі і відмовитися з‘їсти його механічно, без умислу - наприклад, тому, що взагалі не вживає білий хліб із дієтичних міркувань. 

Друга - це персона самої цариці Сари. Здається, в історії сучасного Ізраїля не було ще публічної фігури настільки пихатої, зверхньої і прискіпливої по відношенню до людей навколо, як вона. В державі з більш ніж демократичними (навіть, панібратськими) звичаями стосунків між людьми, це виглядає просто ганебно. Тому всі роки прем‘єрство Нетаніягу супроводжується скандалами в пресі і судовими позовами (інколи навіть поліцейськими розслідуваннями) з приводу неприйнятної поведінки його дружини. Очевидно, нетактовність і емоційна глухота є її характерними рисами характеру. Для великої частини населення Сара - об’єкт ненависті і презирства (без зв’язку із політичними переконаннями). 

Думаю, жоден політичний опонент не завдав Бібі такої іміджевої шкоди, як вона. Ну, але дебіли числа з новообраних депутатів можуть пов‘язувати інцидент в аеропорту з Бандерою і Шухевичем. Тим паче, під час своєї журналістської кар‘єри вони й не до таких маніпуляцій вдавалися.

Карл Волох