Індонезія хоче друкувати гроші в Україні

Індонезія хоче друкувати гроші в Україні

Індонезійська компанія Peruri сподівається налагодити співпрацю з Національним банком України в області виготовлення грошей.

Про це повідомила прес-служба НБУ.

Як зазначається, 11 травня 2017 у Національному банку України відбулася зустріч в. о. голови Національного банку України Якова Смолія з делегацією індонезійської державної компанії Peruri – світовим виробником грошової та високозахищеної продукції.

Під час зустрічі йшлося про можливості встановлення стратегічних партнерських відносин між Національним банком і компанією Peruri в області виготовлення ввисокозахищеного паперу, банкнот та монет.

Голова делегації, технічний директор компанії Peruri Харджо Сумарто Субандріо повідомив, що індонезійський виробник зацікавлений у постійному та надійному партнері, що зможе підтримати активну діяльність компанії на міжнародному ринку виробництва грошей.

“Нас приваблює можливість співпраці з Україною, оскільки рівень виробничих потужностей Банкнотно-монетного двору Національного банку України повністю відповідає найсучаснішим світовим стандартам. Ми абсолютно вражені ефективною роботою персоналу, високим рівнем автоматизації, інноваційними технологіями та якістю української паперової, банкнотної та монетної продукції”, – зазначив Субандрио.

У свою чергу в. о. Голови Національного банку України Яків Смолій висловив сподівання, що візит представників компанії в Україні дасть плідні результати і стане початком майбутньої співпраці. Зараз Меморандум про домовленості узгоджується сторонами на сприятливих і взаємовигідних умовах.

Компанія Peruri є 100% державною компанією Республіки Індонезії, виробляє гроші для потреб власної країни і міжнародного ринку. Компанія виробляє індонезійські банкноти і монети за замовленням центрального Банку Індонезії, використовуючи найсучасніші розробки в області дизайну і безпеки.