"НЕ БУДЬ ТАКИМ, ЯК ..." - Тарас Чорновіл

"НЕ БУДЬ ТАКИМ, ЯК ..." - Тарас Чорновіл

Ще коли слухав потік заблукалої свідомості зеленосяйного на минулому засіданні Ради, дуже хотів дослівно це все розшифрувати й запропонувати вам для повчального вечірнього читання. Повчального в розумінні: "Вовочка погано вчився й залишився цілковитим телепнем, але все ж любить з мудрим видом говорити речі, в яких нічого не тямить. Це огидно. НЕ БУДЬ ТАКИМ, ЯК ВОВОЧКА".

Зрештою, цей хаотичний набір слів гідранта для всіх нас не є чимось новим. Цікавіше було спостерігати за виглядом і тоном, з яким він це говорив. Так ніби 42-річного наркодилера спіймали з кульком доз "коксу" та змусили все власноруч висипати в унітаз та злити воду. Зрештою, воно десь зовсім недалеко від суті.
==============================

РАЗУМКОВ: Запрошую до слова, пане президенте. З місця, так?

ЗЕЛЕНСЬКИЙ: Я б да...Я можу з міста...

Доброго дня, шановні депутати, голово Верховної Ради... Всім бажаю здоров'я... Дякую... Бажаю здоров'я... Вам і всім українцям. І я думаю... Перш за все... Хотів би, щоб ми підтримали тих людей, які захищають сьогодні життя і здоров'я кожного українця і поаплодували нашим медикам.

[Шановні й нешановні дещо ліниво підводяться й аплодують. Сам зеленосяйний, сидячи, дещо оперетково повільно й розмашисто зводить долоньки]

ЗЕЛЕНСЬКИЙ : А ви знаєте, а... я не буду дуже довго... А я думаю, що і так питання банківського закону дуже затягнулось... Медики захищають життя і здоров'я наших українців... наші військові захищають наш суверенітет, нашу територіальну цілісність і життя всіх українців. Вони герої сьогодні... Є питання захисту нашої економіки... Я скажу вам дуже просто... Я думаю, що упродовж моєї каденції і найважливішим упродовж вашої каденції буде декілька важливих історичних законів... законопроектів, які повинні об'єднувати всю країну, об'єднувати всі партії... І я хотів би, щоб так сьогодні пройшло голосування. Я звертаюся до вас з повагою... і хочу, щоб ви підтримали цей законопроект, який повинен захистити українську економіку. Як мінімум... принаймні... повинен захистити її і допомогти Україні саме зараз... Дя-а-а-акую...
======================================

Добавте до всього ще той фірмовий пріблатньонний прононс і блукаючий десь далеко погляд...

Те, що навіть у хвилинному тексті воно намішало все в одну купу, не могло жодного речення нормально сказати - це для нас також уже річ звична. Але усе одно, не люблю, коли брешуть.

Отже: "питання банківського закону затягнулося..." Ах ти ж скотино! Тобі восени поставили ультиматум про його ухвалення. Ти персонально не дозволяв його ухвалити, щоб "папіка" не образити. Хоч Гончарук ледь не на колінах випрошував. Гралися в альтернативні, перевнесення, влаштували тягучку в комітеті. Аж коли стало зрозуміло, що буде боляче, дав команду. Перше читання провели щойно в квітні з запізненням від озвучення останніх попереджень на півтора кварталу. Коли голосували, умисно лише цей закон пустили за повною процедурою. Далі особи, які увійшли в Раду із зеленим брендом, подали 16 тисяч поправок. Далі, маючи два конституційні способи оптимізації, умисно вибрали єдиний неприйнятний. І воно комусь розказує, що питання затягнулося...

Намішав до до банківського закону і лікарів, і військових. Чому про вчителів чи аграріїв не добавив? Повна каша в голові та черговий хаотичний набір завчених і пустопорожніх для цієї особи фраз.

"Закон має об'єднати всю країну"? Узагалі то, це дуже епізодичний закон, яким ми рятуємося від любих друзів Зеленського. А як Зеленський когось і щось об'єднує, ми побачили на прикладі власної фракції його слуг. Мати монобільшість, самому припертися в Раду й випрошувати підтримку й отримати лише 200 голосів власної фракції! Добре ж ти об'єднуєш, коли навіть твої слуги тебе послали куди подалі.

Малопомітна, але знакова фраза: "Я звертаюся до вас з повагою". Ви це хіба в "Хресному батькові" чули. А я серед таких мафіозі в Раді не один рік просидів. "Не оказал должного уважения. Целовался с ним в десну" та подібне - це жаргон української мафії. Вихідцеві з дрібних вуличних шестьор Зєлі до мафії, як до Києва рачки. Але мавпувати вже навчився. Уже навіть у Раді говорить на тому мафіозно-блатному жаргоні.

Далі: "законопроект, який повинен захистити українську економіку". Та він має до економіки таке саме відношення, як до законодавчого врегулювання хорового співу чи відбиття атаки марсіян. Цей закон має захистити Україну від олігарха-"папіка" нашого гаранта. Враховуючи відновлення в країні олігархічної системи контролю за владою, цей закон має захистити нас і від інших олігархічних посягань та й можливих атак самого зеленого резидента на фінансово-банківську систему. Який стосунок має закон, що врегульовує взаємовідносини з колишніми власниками націоналізованих банків, до економіки? Ну, у віддаленій перспективі все до всього має якийсь стосунок. Але не більше. Схоже, Зеленському вартувало б розібратися зі своїм дилером, бо щось явно неякісне викурив.

Цей закон, звісно, потрібний, але тільки завдяки злочинним діям грошовитих друзів Зеленського та "куратора судів" Портнова. Вони змогли повернутися в країну та отримати необмежену владу тільки завдяки перемозі Зеленського на виборах. Не було б Зеленського при владі - не було б у країні Портнова з Коломойським - не треба було б і цей закон ухвалювати. Цей закон - не антиколомойський, а АНТИЗЕЛЕНСЬКИЙ. Тому з такою кислою фізіономією він закликав за нього проголосувати.

І останнє. Ніхто не забув, як ця почвара в Юрмалі розважала російських глядачів (так, на такі концерти влітку в Юрмалі ходять виключно росіяни), порівнюючи Україну з порноактрисою з німецьких порнографічних фільмів, яка "готова принять от всех и в любых количествах". Бидло, звісно. Але пророче сказав. Тільки не про Україну, а про себе. Останніми місяцями всі звіти про міжнародну діяльність Зеленського (якщо не йдеться про зраду на користь РФії) зводяться до якихось вижебраних коштів чи гуманітарок у різних міжнародних інституціях. Це ви, Зеленський, є тією порноактрисою, яка готова приймати від усіх і в будь-якій кількості та в яких завгодно позах. Бо працювати не вмієте, боротися з корупцією не хочете, захищати інтереси держави - цього навіть не розумієте. І зміни до банківського закону ви просите депутатів підтримати лише через те, що без нього не буде чергового "від кого завгодно і в будь-яких кількостях", а буде дефолт та голодний бунт, який разюче відрізняється від наших толерантних Майданів та оксамитових революцій...

Тарас Чорновіл