Не було ніякого плану. Українці в Канаді

Не було ніякого плану. Українці в Канаді

Сьогодні зібрали для вас різні історії українців в Канаді. Комусь посміхнулася вдача, робота і житло знайшлися легше, хтось важко працював заради своїх дітей та майбутнього.

Попри всі складнощі, герої сьогоднішнього випуску підкреслюють, як охоче та щиро допомагають канадці та уряд на кожному рівні - від федерального до місцевого.

З одного боку - Канада дорога і складна країна для будування кар’єри та подальшого життя. З іншого, зараз для українців відкрили нові можливості для підтримки та інтеграції. Це стосується дитячих садочків та шкіл, проїзду громадським транспортом та підтвердженням кваліфікації, мовних курсів та підготовки до співбесід.

Хтось розуміє, що приїхав тільки на час війни і подумки планує повернення на Україну. Інші мають намір залишатися. Кожен робить власний вибір - лишатися чи ні у Канаді попри всі негаразди та культурні бар’єри.

Окремо розповідаємо про українців, що переїхали до Канаді задовго до початку війни. Як вони допомагають біженцям, волонтерять та підтримують ЗСУ з-за океану. Бо при наполегливості та праці можливо все.