«НЕ БУЛО ЩАСТЯ ТА НЕЩАСТЯ ПОМОГЛО» - Олег Пономар

«НЕ БУЛО ЩАСТЯ ТА НЕЩАСТЯ ПОМОГЛО» - Олег Пономар

Якби московська маріонетка не стала президентом США, то там могло би не з’явитись кілька хороших законів.

Як відомо, батьки-засновники США створили практично ідеальну законодавчу базу, просту та справедливу. З того часу її вдосконалили поправками, які диктувало життя. Але немає меж досконалості.

Сьогодні до Конґресу США внесено чотири законопроекти. І всі вони є відповіддю на неадекватність Трампа. Зараз ці законопроекти проходять комітети і можливо колись стануть законами. Про що йдеться?

1 Нові санкції проти Московії, чи як я його назвав «закон про виконання закону щодо санкцій проти країн-ворогів». Базовий закон ухвалено в серпні 2017, він зобов’язав адміністрацію Трампа протягом 180 днів (до лютого 2018) застосувати санкції проти «кремлівського списку» (а не просто опублікувати його), військово-оборонного комплексу Московії та заборонити купівлю облігацій державного боргу Московії. Уряд Трампа цього не зробив. Тут дуже важливий пункт про державний борг. Щойно Захід припинить купувати облігації, то відразу впаде надходження валюти до Московії, і рубль обвалиться. Чекаємо на цей закон.

2 Законопроект, що забороняє отирмувати бізнес-дивіденди від посади президента США. В цій країні немає жорсткого зобов’язання президента передавати свій бізнес у траст, та до Трампа всі президенти намагался це зробити. Трамп цього не зробив. Тут навіть Україна є попереду США, бо наш президент так зробив. Більще того, Трамп і члени його родини намагаються отримати вигоду від переваг своєї посади (легально й нелегально) — в Московії, в Китаї, в Індонезії, на Близькому Сході, в США, тощо. Так ось, цей закон має всі ці нюанси прописати та зробити неможливими.

3 Законопроект, який забороняє президентові скасовувати санкції з посадовців Московії в рамках Акту Маґнітского без схвалення Конґресом.

4 Законопроект про США в НАТО. Після того, як Трамп лякав союзників на саміті виходом США з альянсу, до Конґресу внесено законопроект, який унеможливлює такий крок баз схвалення двома третинами Сенату.

І ремарка не по темі. На початку тижня я казав про те, що Трамп розглядає можливість невеликої переможної війни, аби відвернути увагу від своєї халепи з Рашаґейтом. Про це повідомила австралійська агенція ABC
http://www.abc.net.au/…/donald-trump-may-be-prepar…/10037728

Хоча, я думаю, що серед його оточення є тверезі голови, і вони відмовлять його йти на такий крок, як перед тим відмовили зустрічатися з Путіном у Білому Домі.

Олег Пономар