"НЕ ДОЖАЛИ" - Микола Ільїнов

"НЕ ДОЖАЛИ" - Микола Ільїнов

Кожен раз, коли я чую якусь ахінею від наших можновладців, я заходжу в інтернет та ознайомлююся, чим ці люди займалися до приходу в велику політику. Мене цікавить, вони хоч трохи розуміють, як працює бізнес. Але, з біографії нинішнього міністра фінансів Серія Марченко, я зрозумів, що він не розуміє.

«НЕ ДОЖАЛИ», - саме так, сказав міністр фінансів України в програмі Сергія Лещенка про сплату ПДВ девелоперами, які продають квартири.

В 2019 році, коли я купував квартиру,  то дуже поспішав, я пам’ятаю розмову з ріелтором, бо казав йому, що в мене вже немає часу шукати, зараз почнуть зростати ціни. Він тоді ще заперечував мені, мов «чого вони будуть зростати? Все стабільно в країні, квартир вистачає». На що я відповідав: «слухай, тут до влади прийшли такі люди, що зараз все полетить в прірву». Він не повірив.

За 2 роки ціни на нерухомість зросли приблизно на 30-40%, принаймні в тому районі де ми купували. Тому, мені, навіть, складно уявити ціну на квартири, якщо б, все ж такі, влада «ДОЖАЛА»  девелоперів.

Я не знаю, чи є серед наших можновладців розумні люди, але якщо є, то передайте, що вся ця боротьба, з бізнесом, всі ці нові податки, потім відображаються на кінцевій вартості, яку сплачує покупець. Що бізнес працює тільки тоді, коли йому вигідно працювати, а якщо його «дожати» то він просто закриється в Україні і поїде працювати в інші країни.  

До речі, Україна має один з найменших в Європі показників по забезпеченістю житлом населення в перерахуванні квадратних метрів на одну людину, а ціни на житло вже зрівняли та навіть перевищують ціни таких країн, як Болгарія, Польща, Туреччина.

Хоча, чого тут дивуватися,  треба ще «дожати» і наздоженемо Швейцарію.

Епоха ж бідності закінчилася?