Не хвилюйся, Путін - російський комічний Алі тут, щоб позбавити тебе рум'янцю, - The Telegraph

Не хвилюйся, Путін - російський комічний Алі тут, щоб позбавити тебе рум'янцю, - The Telegraph

Після того, як російські війська в Україні "бігли, як олімпійські спринтери", прес-секретар подав сміховинну версію подій.

Бути пропагандистом Путіна нелегко. Особливо після вихідних, коли Росія зазнала найсерйознішої поразки з початку вторгнення в Україну: її війська поспішно відступили з кількох життєво важливих стратегічних опорних пунктів на північному сході країни. Російські солдати кидали свої танки, зброю і навіть одяг і буквально тікали з місця подій. "Вони бігли, - сказав один український командир, - як олімпійські спринтери".

І все-таки, попри це приниження, представник російської армії наполягав у тому, що це було частиною плану.

Згідно з заявою генерал-лейтенанта Ігоря Конашенкова, війська Путіна були виведені з цих районів навмисно, щоб "сприяти досягненню цілей операції зі звільнення Донбасу".

Яка чудова спроба зберегти обличчя. Можливо, це найкраща демонстрація військового мистецтва від часів розквіту комічного Алі. Жаль тільки, що він не сказав більше.

"Так, наші солдати, можливо, бігли - але тільки для того, щоб швидше дістатися Донбасу. І так, вони могли залишити свою зброю - але тільки для того, щоб ці важкі, громіздкі предмети не обтяжували наших солдатів і не заважали їхній швидкій передислокації. І так, вони могли залишити свій одяг - але це був просто милосердний акт благодійності з боку наших солдатів з великим серцем, щоб допомогти простим, не нацистським українцям зігрітися в наступні зимові місяці".

Я вважаю, що існує певний ризик того, що російським військам доведеться швидко відступати і з інших частин України. У цьому випадку, однак, Конашенков завжди може оголосити, що, на експертну думку російських солдатів, ці частини були повністю де-нацифіковані відповідно до офіційних умов їхньої місії, тому вони, природно, дійшли висновку, що їм немає необхідності залишатися там не на хвилину довше.

І навіть якщо в результаті Росія буде змушена повністю піти з України, я впевнений, що він щось вигадає. Можливо він заявить, що Росія взагалі ніколи не входила на територію України.

"Насправді українські війська просто замаскувалися під росіян, а потім вторглися у свої власні міста в цинічній спробі спровокувати Захід на оголошення війни нашій безневинній, бездоганній, миролюбній Росії. Я радий бачити, що цей огидний прийом провалився".