"Не можливо перемогти брехнею. Брехнею можна хіба прийти до влади і спричинити трагедії" - Mason Lemberg

"Не можливо перемогти брехнею. Брехнею можна хіба прийти до влади і спричинити трагедії" - Mason Lemberg

Якщо спробувати охарактеризувати суспільно-політичний устрій України в цей історичний проміжок часу одним словом, то це слово буде "кугутократія". Якщо двома словами - "всеохоплююча кугутократія".

Незважаючи на страшні жертви і страшну війну кінця і краю якої поки не видно (крім голови зеленського і буданова), містечкові політики і суспільство так і не зробило жодних значних висновків за цей рік.

Це я до чого? - це я до згадуваної сьогодні 4-ї річниці дебатів.

Бо ж ці дебати були чимось більшим ніж змагання зеленського з Порошенком. Вони були світоглядним змаганням.

І все що тоді говорив зеленський виявилось брехнею. Все що тоді брехав зеленський про Порошенка стало правдою про зеленського.

Всі обіцянки не дати повернутися бені, портновим татаровим та іншій нечисті виявились чим? І навіть не буду нагадувати чим обернулась добра порада не вірити путіну.

Якщо дивитись з висоти історії на ту подію ми побачимо повне фіаско всіх тих ідей і позиції зеленського, яка привела його до влади. Омите кров'ю і сльозами мільйонів людей. Ті ідеї зеленського, за які голосували мільйони людей, привели країну до біди і горя, а цих людей до окупації і катувань і смерті.

Так, ми бачимо зараз спроби зеленського ввійти світоглядне поле опонента, але як бути з тим, про що ти говорив тоді? Як бути з ідеями миру і заглядання в очі агресору? З ідеями неважливо на чию честь названа вулиця ітд? Як бути з ідеями, які тоді дали можливість перемогти, переконали 3/4 населення?

Ми маємо при владі чортів, які роками чи навіть десятиліттями штовхали українців в підвали, де їх в 2022-2023 будуть катувати зі зв'язаними руками, гвалтувати їхніх дітей і жінок і руйнувати їхнє житло та життя.

Можна теж придумувати 1000 причин і пояснень про те що вони осознали і ісправілісь, але як бути з тим фактом, що саме вони керують зараз, попри те що вони роками робили протилежне? Вже не кажучи про "осознали" і "ісправились".

Разом з тим, маємо всеохоплюючий кугутярник, кожна жива істота якого бачить все це, усвідомлює все це і бреше. Бреше собі. Бреше іншим. Знає, що всі знають, що він бреше, але він бреше.

І це на всіх рівнях, починаючи від істерики про зрадницький Мінськ у відповідь на запитання про баканова і закінчуючи пересічним кугутом, який вигадає будь-яку хуйню щоб не сісти, не подивитися собі в очі і сказати собі що "я -лох", мене обманули.

Буквально вчора бачив у когось скрін одної кугуткині (відомої в узкіх кругах) з розповідями про в 2014 влада була сцикунами, тоді можна було все повернути бо путін не відважився на війну. І ця гавніна притрушена модними словами "аналізувати" ітд. В 2014 році путін тричі відважився на війну: в Криму і 2 рази на Донбасі. А у відповідь на прохання Яценюка до Обами (бо Турчинова до Обами не пускали, щоб не дражнить путіна) надати зброю, Обама пообіцяв мільйон (не пам'ятаю точної цифри) сухпайків. І все.

Але в кугутясому світі шляхом "аналізу" єдиною причиною чому не перемогли є звісно ж "засцяли".

І це не про той конкретний випадок, а про загальне правило, про їбуче піздопльтство, коли замість того щоб сісти, обдумати і зробити висновки, признатись СОБІ (ніхто ж не вимагає публічних признань) в своїх помилках і просто перестати далі генерувати цю хуїту, вони продовжують робити вигляд, що ніхто нічого не розуміє, знаючи що всі інші знають, що це брехня.

І знову ж повторюся: це проблема далеко не про вибір 2019 року. Це проблема світоглядна, це проблема брехні, яка роз'їдає зсередини і приводить до все нових проблем.

Бо тепер, з висоти історії, дивлячись на тваринну кугутячу ненависть до Порошенка (який вже 4 роки ні на що не впливає і навіть теоретично не може спати їм в штани) виражену навіть в хейті його волонтерської діяльності на благо армії і країни, я зовсім не впевнений, що тодішній вибір Порошенка для країни був би кращим.

Так, ніхто б не здавав Перекоп (як це було рік тому і про що не прийнято говорити в середовищі "поважних" кугутів) і напевно на шляху від БССР до Києва були б оборонні споруди, так багато людей не померли б закатованими по списках багатодітного батька, але... Але ви впевнені, що мразь яка воює з корисними речами які (ЗА СВОЇ ГРОШІ) Порошенко купляє на фронт була б по правильну сторону в цій війні? Ви впевнені що вони б не волали про "наживається на війні" не повторювали б кугута Скрябіна "то президенти все"? Бо я не впевнений. І ця невпевненість не є голослівною. Просто подивіться на те як поводяться "прихожани" московської "церкви", які пріоритети вони вибирають в своєму "канонічному" кугутстві, навіть всупереч власному інстинкту самозбереження. І оце би було явищем в масштабах країни.

Це все до того, що можливо країна й мала піти таким шляхом, але життя в брехні і самообмані до нічого доброго не приведе. І в кінцевому настане момент, коли прийдеться усвідомити і прийняти те що тебе всі ці роки найобували.

І чим швидше цей момент настане, тим менше проблем буде. Тим менше жертв буде. Тим швидше Україна переможе.

Бо не можливо перемогти брехнею. Брехнею можна хіба прийти до влади і спричинити трагедії.