"Не розумію чому в нас державні інтереси підміняються інтересами певних груп осіб…" - Павло Вернівский

"Не розумію чому в нас державні інтереси підміняються інтересами певних груп осіб…" - Павло Вернівский

Розумію праведний гнів українців коли ті бачать як поляки розсипають «українське» зерно, але давайте розставимо точки над «і»!

Ну для початку. Хоч це зерно вирощене в Україні, але воно не належить нам з вами. Це зерно приватна власність невеликоі групи експортерів!

І я хочу нагадати, що дехто з цих експортерів не повернули в Україну 8 млрд дол валютної виручки! Ви розумієте що це значить? Що лише чудо у вигляді західної фінансової допомоги тримає нашу валюту і вартість ваших активів від колапсу!

Чи хвилює ця ситуація цих ділків? Та їм пофіг! Їм пофіг, що вони своїми діями наражають нашу економіку на небезпеку. Їм пофіг що буде з вашими активами. Для них головне -вивести звідси максимум грошей. А ви за них впрягаєтесь, захищаєте їх.

Йдемо далі. Вся ця ситуація на кордоні виникла в першу чергу через них! Бо коли добрі європейці після початку повномасштабної війни дозволили користуватись своїми портами, то ці самі ділки вирішили: а для чого нам кудись везти, витрачаючи гроші на логістику, якщо можна збувати продукцію в Польщі? І таким чином вони знищувати місцевих фермерів з чого і почався конфлікт.

І наостанок скажу. Я ніколи не вважав експорт зерна нашим стратегічним інтересом. Не вважаю і зараз. І я не розумію чому в нас державні інтереси підміняються інтересами певних груп осіб…