"НЕ СТРІЛЯЙТЕ ПЕРЕДЧАСНО" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"НЕ СТРІЛЯЙТЕ ПЕРЕДЧАСНО" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Засіб відомий будь-якому військовому – створити вигляд ніби на ваших позиціях стало мало людей (на іншу ділянку перевели їх, або ротація почалася), дочекатися поки противник піде в атаку, підпустити його на дистанцію кинджального вогню – і вмазати з усієї наявної зброї. Перемога гарантована. Єдине що може зламати цей план – вогонь відкритий передчасно, який повідомить противника, що його бачать і до зустрічі з ним – готові.

До чого я це розповідаю? До лементу з усіх боків «Юлька почала компанію!» «Гриценко почав компанію!» «Чому мовчить дядько Петро?!» «На Банковій заснули, чи що?!»

Не знаю, що там на Банковій – якось не буваю. Але з погляду логіки оцінити дії Банкової – можу. І за логікою – Банкова усе робить правильно.

Давайте не забувати. Петро Олексійович Юлію Володимирівну знає уже багато років. З Юлею Володимирівною Петро Олексійович був союзником (всю Помаранчеву революцію і перше прем’єрство ЮВТ), і політичним противником – після відставки ЮВТ. Ділові і політични ТТХ Юлії Володимирівні Петро Олексійович знає як ніхто. Крім Петра Олексійовича ті самі ТТХ Юлії Володимирівни знають Олександр Турчинов, колишній №2 в БЮТ, протягом всього його (БЮТ) існування. Їх знають Олег Медведєв і Віктор Уколов, які зараз – соратники Петра Олексійовича. Старого собаку новим прийомам – не навчиш, прорахувати дії 57-річної жінки, вся молодість і зрілість якої пройшли на твоїх очах – не біном Ньютона.

І що вони знають? А знають вони, що біля ЮВТ не залишилося практично нікого, хто робив їй передвиборчі компанії раніше. Не залишилося нікого, хто наважувався з Юлією Воломирівною, не погоджуватися і сперечатися, і до чієї думки вона прислухалася. Роки взагалі псують характер – людина стає нетерплячою. А все це означає, що в разі прийняття такою людиною рішення помилкового, такого, що в перспективі поховає всю її передвиборчу програму – втримати її не буде кому. Політсила Юлії Володимирівни зараз – це машина з дуже слабкими гальмами. На великій швидкості – не втримають.

Прояви цього ми уже бачимо, це явний фальстарт передвиборчої компанії – бігморди які вкрили країну за 9 місяців до виборів. Тепер ЮВТ треба або вкидати нові й нові гроші на підтримку інтересу до себе, або до виборів вона виборця просто собою втомить. Крайня її заява – взагалі за межею добра і зла.

Те саме стосується Гриценка – у нього команди нема взагалі. Ми не знаємо, жодного видатного політтехнолога, або піарника, який зараз працює з Гриценком. Ми взагалі не знаємо хто у нього в команді - крім його родички Юлії Мостової. Хто там ще? Розколотий на кілька частини Оппоблок? Шоумени Зеленський з Вакарчуком?

Очевидно. В умовах українського політикуму починати передвиборчу кампанію треба місяці за три до виборів. Все що сталося раніше, виборець просто забуде. Переконувати його треба саме у ці три місяці. Тож очевидно, саме в ці три місяці команда Порошенка мусить видати максимум аргументів, спітчів та закликів на свою користь. Раніше – це стрільба по горобцях з гармати.

Що може зламати виборчу тактику президента Порошенка? Такий самий фальстарт. Початок кампанії до потрібного терміну. Він зразу відкриє противникам тактику передвиборчої кампанії президента і головні їхні спічі.

І от саме на це – на провокації фальстарту направлені всі ці крайні дії. Ці скандальні заяви. Ці рейтинги, що суперечать вже навіть здоровому глузду. І провокують в першу чергу вони не Банкову, а нас з вами. Аби ми почали збурюватися і висловлювати невдоволення. Аби ми почали вимагати від Банкової відповіді. Аби надавити на команду Петра Олексійовича через нас.

А – не треба. Не стріляйте передчасно.

Дмитро "Калинчук" Вовнянко